Linkuri accesibilitate

Bloc din Timișoara evacuat după ce doi copii și o femeie au murit intoxicați după o deratizare


Raed Arafat anunță că blocul a fost evacuat și nu se pune problema ca oamenii să se întoarcă la casele lor.
Raed Arafat anunță că blocul a fost evacuat și nu se pune problema ca oamenii să se întoarcă la casele lor.

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicații. Alți 3 copii sunt internați la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toții a fost deratizat recent cu un pesticid.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu, a declarat pentru Mediafax că doi copii aduși la spital au murit, sâmbătă și duminică.

Alți 3 copii cu simptomele unei intoxicații sunt internați la spital.

„Sigur este vorba despre o intoxicație, încercăm și noi să ne dăm seama de la ce”, a spus Gafencu.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de urgență, ​spune că semnalul de alarmă a fost tras de medicii a două spitale la care au ajuns victimele.

"Toți (victimele - n.r.) provin de la un singur bloc și pentru asta medicii au tras un semnal de alarmă. Se fac verificări dacă este vorba despre substanțe toxice. Trebuie analizat cu ce au intrat în contact, dacă s-a făcut acolo dezinsecție, deratizare”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

El a adăugat că 30-35 de locatari au fost preluați de 2 microbuze și de două ambulanțe care au fost duși la spital pentru analize.

Arafat a mai spus că la acest moment imobilul este evacuat, iar deocamdată nu se pune problema ca oamenii să se întoarcă acolo.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Timiș, Florin Crișan, a declarat că Ambulanța a fost chemată de mai multe ori la aceeași adresă, începând de sâmbătă, la persoane care prezentau semnele unei intoxicații. Atunci, persoanele afectate au refuzat să fie duse la spital, iar mai târziu au chemat din nou Ambulanța pentru că se simțeau rău.

Câte o anchetă a fost declanșată de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș și de DSP.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG