Linkuri accesibilitate

Circulația pe Valea Oltului va fi deschisă cu două zile înainte de termen, spune ministrul Transporturilor


Utilaje folosite la defrișări pe Valea Oltului pentru noua autostradă care va lega orașele Sibiu și Pitești.
Utilaje folosite la defrișări pe Valea Oltului pentru noua autostradă care va lega orașele Sibiu și Pitești.

Traficul rutier pe DN7 Valea Oltului, oprit la începutul lunii trecute pentru realizarea unor lucrări necesare viitoarei autostrăzi, va fi deschis miercuri seară, cu două zile mai devreme decât termenul prevăzut, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lucrările de pregătire pe porțiunea Boița - Lazaret, pentru construirea autostrăzii pe Valea Oltului între Sibiu și Pitești, s-au încheiat, iar traficul va fi reluat pe DN7 începând din această seară, de la ora 20:00, a spus ministrul Transporturilor.

Porțiunea de drum „va fi dată în circulaţie cu două zile mai repede. Au terminat toate lucrările”, a menționat Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

„Am primit de dimineaţă înştiinţare din partea companiei turce că termenul de 9 august, adică peste două zile, când trebuia să fie dată în circulaţie Valea Oltului se devansează”, a declarat ministrul Transporturilor, miercuri, aflat într-o vizită în județul Buzău, pe șantierul Autostrăzii A7.

Grindeanu a ținut să precizeze în declarația sa „suportul primului ministru” și să-i ironizeze pe cei care l-au criticat luna trecută, când a anunțat închiderea circulației pe unul dintre cele mai circulate drumuri din România.

„Era foarte greu să fac faţă la tot felul de deştepţi care în această perioadă încercau să ne explice cum se pot face altcumva lucrurile. Având suportul primului ministru şi al specialiştilor, am mers mai departe”, a afirmat Grindeanu.

Circulaţia rutieră pe Drumul Național 7, Valea Oltului, a fost închisă începând cu 8 iulie, pentru lucrări de defrişare, în vederea pregătirii terenului pentru construirea autostrăzii Sibiu - Piteşti.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG