Linkuri accesibilitate

ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1
ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1

LIVE. Dezbaterea Vioricăi Dăncilă cu jurnaliștii

Viorica Dăncilă ajunge la dezbaterea finală în cursa pentru Palatul Cotroceni fără să se fi întâlnit în primul tur cu vreunul dintre contrcandidații săi. Refuzată de Klaus Iohannis pentru „marea dezbatere din finala pentru funcția de președinte”, fosta șefă a Guvernului se confruntă cu jurnaliști

În așteptarea dezbaterii cu jurnaliștii
În așteptarea dezbaterii cu jurnaliștii

Jurnaliștii au început să se adune în Sala Spiru Haret, locul în care, de obicei, sunt găzduite conferințele de presă ale parlamentarilor. Viorica Dăncilă a ales Parlamentul pentru a găzdui întâlnirea ei cu presa, în absența „marii finale electorale”.

Este formula la care a recurs candidata PSD pentru funcția supremă în stat, după ce a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis, cel alături de care duminică va fi supusă votului.

Viorica Dăncilă își propune să răspundă întrebărilor jurnaliștilor vreme de o oră, astfel ca evenimentul să se încheie în momentul în care începe dezbaterea lui Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă intră în etapa finală a alegerilor prezidențiale cu peste 2.000.000 de voturi, cu un milion de voturi mai puține decât cele pe care le-a adunat Klaus Iohannis. Reprezentanta PSD a conservat în primul tur bazinul clasic al social-democraților, având un scor usor mai mare decât cel obținut de PSD în alegerile din primăvară, europarlamentare. Viorica Dăncilă are mai puține voturi decât a obținut de-a lungul timpului PSD în Moldova, în județe precum Vaslui sau Vrancea și Iași.

PSD speră să mobilizeze în turul al doilea alegătorii fideli PSD, la care să se adauge și votanții actorului Mircea Diaconu sau ai unora dintre candidații care au obținut sun 2% din sufragii.

Dezbaterea din turul al doilea s-a purtat cu armele neconvenționale. Echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă a fost acuzată că a abuzat de fake news pentru a-l compromite pe contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Casca auditivă, un fake news demontat în timp scurt

Primarul de București, Gabriela Firea, fostul ministru al sănătății, Florian Bodog, filiale ale PSD, au lansat informația falsă potrivit căreia președintele Iohannis ar fi purtat o cască auditivă la o conferință de presă de după primul scrutin. Informația a fost demontată de fotojurnalistul Octav Ganea, care a participat la conferința menționată.

Viorica Dăncilă afirmase, la o oră distanță, că ea nu poartă cască și că „vorbește liber”, o trimitere la una dintre ironiile cu care s-a confruntat câtă vreme a fost premier, anume că citește de pe foi și că nu vorbește spontan.

PSD a lansat și alte dezinformări în ultimele două săptămâni, reclamate și demontate.

Viorica Dăncilă a venit în sală, unde va ține ma întâi un discurs, după care urmează să răspundă la îngtrebări.

„Indiferent dacă te susține sau îți este ostilă”, spune Viorica Dăncilă, este nevoie ca presa să fie respectată.

Discursul începe cu atac la Klaus Iohannis, pe care îl acuză că se teme de întrebări incomode și confruntare directă. Apoi, doamna Dăncilă revine la una dintre principalele teme de discurs - este jignită de politicienii bărbați, în special de Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG