Linkuri accesibilitate

ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1
ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1

LIVE. Dezbaterea Vioricăi Dăncilă cu jurnaliștii

Viorica Dăncilă ajunge la dezbaterea finală în cursa pentru Palatul Cotroceni fără să se fi întâlnit în primul tur cu vreunul dintre contrcandidații săi. Refuzată de Klaus Iohannis pentru „marea dezbatere din finala pentru funcția de președinte”, fosta șefă a Guvernului se confruntă cu jurnaliști

În absența unei confruntări directe, Viorica Dăncilă i-a transmis lui Klaus Iohannis mai multe întrebări

  • Întrebări: De ce nu ați făcut nimic, dle Iohannis, în cei 5 ani de mandat? pentru să singura preocupare a dvs a fost bifarea unui mandat. Cum v-ați simțit când ați primit în fiecare lună salariul?
  • În 2014 a promis că renunță la imunitatea oferită de funcție/ De ce i-ați mințit pe români, de ce nu ați renunțat la imunitate, de ce vă este frică să renunțați la imunitate? Nu cumva dosarele penale pa cre le-ați avut sau încă le aveți vă sperie?
  • Intrarea în Schengen - la Summitul de la Sibiu, a promis că România va intra în Schengen. Dle Iohannis, vă asumați acest eșec - Schengen? Știm că România îndeplinește toate criteriile, știți că e o decizie politică și că puteați vorbi cu șefii statelor care s-au opus
  • A declarat că i-ar reeduca pe pesediști, dar ei ar trebui mai întâi educați. A jignit astfel românii. Nu sunt de acord să-i jigniți nici pe cei din PNl, din USR, din pro România. Credeți că aceasta e atitudinea pe care trebuie să o aibă președintele tuturor românilor?
  • De fiecare dată a ieșit public cu un discurs extremist, a spus că PSD trebuie să dispară. Cum explicați protocolulul semnat cu Adrian Năstase între 2002-2004, tot cu PSD? Cum explicați că ați vrut în 2009 să fiți președinte tot din partea PSD?

Întrebare Europa Liberă - De ce nu ați oprit asaltul asupra Justiției, criticat de MCV?

Nu ați văzut asaltul Vioricăi Dăncilă asupra Justiției. Trebuie să-i adresați lui Klaus Iohannis întrebarea.

Intrebare Europa Liberă - De ce nu ași oprit modificarea în Parlament a Codurilor penale, erați președinte executiv? Ați avut o poziție în cadrul PSD?

VD - Trebuie să întrebați Parlamentul, nu pe mine, nu am fost membru al Parlamentului. Sunt convinsă că președintele Camerei va răspunde

Întrebare Europa Liberă - De ce nu ați aprobat Guvern memorandumul cu SUA 5 G, (care face trimitere la companiile chineze, acuzate de spionaj n.r)

VD. Trebuie să avem o relație corectă cu China

Nu se putea aproba 5 G fără premierul României. Eu eram la Bruxelles în acel momemt. A fost o dezinformare. Guvernul a semnat memorandumul.

Î. Ați votat în PE împotriva ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei. Care erau măsurile și până la ce dată se vor aplica?

V.D. Vorbiți despre embargoul aplicat Rusiei. Nu am votat împotrivă.

Jurnalist .Ați votat împotriva prelungirii sancțiunilor.

VD. De cele mai multe ori în PE deciziile de vot se iau în grupul politic. Nu am aplicat acest lucru când era vorba despre mpăsuri care vizau România sau împotriva României, cum au votat cei din PPE. Când în grupul politic s-a luat o decizie în privința Rusiei, ne-am aliniat toți grupului politic.
Embargoul politic, au fost mai multe tentative de a fi ridicat, au fost multe dezbateri și unul dintre argumente a fost cel agricol. A fost o presiune din partea fermierilor pentru a ridica embargoul pe domeniul agricol.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG