Linkuri accesibilitate

Dialog Rusia – SUA pe tema schimbărilor climatice


Reprezentantul special pentru schimbările climatice al SUA, John Kerry (stânga) și ministrul rus de externe Serghei Lavrov. (colaj foto)

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și reprezentantul special pentru schimbările climatice al SUA, John Kerry, au discutat, telefonic, despre cooperarea în domeniul schimbărilor climatice.

În timpul conversației, care a avut loc la sfârșitul săptămânii, Serghei Lavrov a salutat anunțul administrației Biden de revenire a Statelor Unite în Acordul de la Paris, prin care aproape 200 de țări s-au angajat să reducă emisiile de gaze de seră la un nivel menit să limiteze creșterea accelerată a temperaturii globale.

Potrivit Agenției ruse de presă Interfax, care îl citează pe Serghei Lavrov, cei doi au căzut de acord să continue cooperarea în cadrul Consiliului Arctic a cărui președinție rotativă este deținută de Rusia.

De asemenea, a fost abordată reuniunea programată în septembrie la Glasgow, în care liderii țărilor membre ale Acordului de la Paris vor discuta obiectivele stabilite în 2015 la Paris.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG