Linkuri accesibilitate

Diana Șoșoacă (AUR): „Masca în aer liber este ilegală!” Senatoarea a forțat intrarea în Ministerele Sănătății și de Interne


Diana Șoșoacă, senator AUR, fără mască în Senat, decembrie 2020

Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, a încercat, fără succes, să intre în Ministerul Sănătății și cel de Interne după ora 17. Ea a fost însoțită în demersul său de zeci de reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor și protestatari. Jandarmii celor două instituții nu au permis senatoarei să intre în instituții. La protestul din fața Ministerului Sănătății a participat și deputatul PSD Daniel Ghiță. El a cerut referendum pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Prima clădire în care a încercat să intre senatoarea Diana Șoșoacă a fost ministerul Sănătății. Ea a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu. Cu doar câteva ore înainte de această încercare, o delegație AUR, condusă de George Simion, co-președintele Alianței, a avut o discuție cu ministrul Vlad Voiculescu.

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat ieri un miting în fața Ministerului Sănătății în care s-a cerut demisia ministrului

După ce a văzut că nu i s-a permit să intre în ministerul Sănătății, Diana Șoșoacă s-a îndreptat spre ministerul de Interne pentru a cere demisia secretarului de stat, Raed Arafat.

De ce să își pună masca dacă nu vrea? Masca este ilegală în aer liber, încălcați Constituția României, nu aveți bază legală pentru mască în exterior, nu există, lăsați oamenii în pace”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă, chiar în momentul în care jandarmii au cerut unei persoane care o însoțea pe reprezentanta AUR să poarte mască.

Reprezentanta AUR s-a remarcat la începutul sesiunii parlamentare prin faptul că nu dorit să poarte mască în Senat, prezentând o adeverință medicală. După ce s-a constatat că adeverința nu o scutește de purtarea măștii, Diana Șoșoacă a fost obligată să o poarte.

Cu o boxă și un microfon, senatoarea AUR a lansat în această seară mai multe mesaje împotriva autorităților.

„În numele AUR vorbesc eu și conducerea partidului", a precizat George Simion la Antena3, care a adăugat că în partid există libertate de exprimare.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG