Linkuri accesibilitate

Dispută între Nicușor Dan și Gabriela Firea pe tema grădinițelor din București


Nicușor Dan, în timpul conferinței de presă perturbată de viceprimarul Bădulescu

Principalii candidați pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (independent, susținut de PNL și USR) s-au contrat, miercuri, pe tema grădinițelor din București.

Astfel, Nicușor Dan a organizat o conferință de presă în care a avut ca temă „situația jalnică a creșelor și grădinițelor din București, dar și despre soluțiile noastre pentru remedierea dezastrului lăsat în urmă de administrația PSD-Firea".

„În urmă cu patru ani, în campania electorală, candidatul PSD Firea promitea 20 de grădinițe cu program prelungit. Promitea, de asemenea, creșe, dar nu spunea câte. Rezultatul este zero. În patru ani de mandat nu s-a construit nicio grădiniță. Vorbim de un eșec al unui partid care se pretinde de stânga, preocupat de domeniul social, un eșec sever în ceea ce privește educația. Azi primarul general ne spune că nici nu avea în atribuții așa ceva”, a declarat Nicușor Dan.

El a mai spus că deficitul de locuri în grădinițe este de 25%.

„Media copiilor într-o grupă este de 25, deși legea prevede ca într-o grupă să fie maximum 20 de copii”, a mai spus candidatul dreptei.

Replica Gabrielei Firea nu s-a lăsat așteptată, primarul general acuzându-și contracandidatul că nu cunoaștere prevederile legale ale funcției.

„Primăria Capitalei, prin Direcția de asistență socială, se ocupă doar de creșterea numărului de locuri în creșele și grădinițele sociale, adică dedicate familiilor cu venituri foarte mici.

Noi venim în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate.

Și în această vară lucrăm intens pentru deschiderea a 3 creșe și grădinițe sociale, în sectoarele 2,5 și 6.

Fac aceste precizări pentru că, fără să cunoască legea, deși vrea să devină primar general, un candidat m-a acuzat că nu am deschis nicio grădiniță nouă, în ultimii 4 ani.

Fals! Aceste atribuții sunt la sectoare, dar și eu, în completare, am deschis creșe și grădinițe sociale.

Este ca și cum ar fi acuzat primarul general de starea curățeniei în oraș, câtă vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat către cele 6 primarii de sector, conform legii", a replicat primarul general.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG