Linkuri accesibilitate

Doar 140.000, din cei peste 400.000 de români aflați în Marea Britanie, s-au înregistrat pentru a-și asigura șederea după Brexit.


Imagine de la un protest din fața Palatului Westminster, sediul Parlamentului de la Londra
Imagine de la un protest din fața Palatului Westminster, sediul Parlamentului de la Londra

Conform datelor statistice oficiale furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord locuiesc peste 400.000 de cetățeni români. Aceștia reprezintă cea de-a doua comunitate europeană din Regatul Unit, după cea poloneză.

Ambasada britanică anunță că înscrierile continuă și că procedura nu este dificilă.

Potrivit unui anunț postat pe Facebook de Ambasada Marii Britanii, în cadrul primei lor întâlniri, care a avut loc vineri , ambasadorul Andrew Noble şi ministrul rde Externe, Ramona Mănescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de români din Marea Britanie care s-au înregistrat deja pentru a obţine noul drept de şedere în Marea Britanie.

Cei doi oficiali i-au îndemnat și pe ceilalți români aflați în Regatul Unit să se înscrie cât mai repede în această procedură, care este uşor de accesat și care le garantează drepturile în Marea Britanie după Brexit.

Reprezentanții Ambasadei Marii Britanii la București mai spun că sunt încurajaţi să facă acest demers în special studenţii români în Marea Britanie, inclusiv cei care încep studiile în această toamnă. Ei ar trebui să profite de ocazia de a se înscrie în sistemul de înregistrare a cetăţenilor din Uniunea Europeană pentru obţinerea noului statut de şedere în Regatul Unit - statut de rezident permanent şi statut de stabilire provizorie.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG