Linkuri accesibilitate

Doi deputați se întorc în PSD, cresc șansele moțiunii de cenzură


Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, pare să aibă voturile necesare adoptării moțiunii de cenzură
Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, pare să aibă voturile necesare adoptării moțiunii de cenzură

​Doi deputați care au fost în Pro România, ​Georgian Pop și Corina Bogaciu, se întorc în PSD în ziua în care este citită în Parlament moțiunea de cenzură, prin care social-democrații vor să demită Guvernul Orban după angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Odată cu revenirea lui Pop și Bogaciu, PSD ajunge la 200 de parlamentari, anunță Hotnews.

Lor li se adaugă, teoretic, cele 30 de voturi de la UDMR, plus patru provenind de la parlamentari plecați din ALDE.

Astfel, PSD poate aduna cele 233 de voturi necesare pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată și Guvernul să fie demis.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, pe 31 ianuarie, după ședința de Comitet Executiv al PSD, că parlamentarii care votează împotriva moțiunii de cenzură sau care lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele PSD la alegeri.

Ei ar urma să fie suspendați din partid până după alegerile generale.

Ciolacu a mai spus atunci că PSD se bazează deja pe 232 de voturi: de la PSD, UDMR și Forța Națională, înființată de Teodor Meleșcanu și cu care urmează să semneze un acord, lipsind doar un vot pentru adoptarea moțiunii de cenzură.

PSD și UDMR au semnat și depus, pe 30 ianuarie, moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", în care îl acuză pe prim-ministrul Ludovic Orban că încală principiile democratice prin angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Birourile Permanente au stabilit ca moțiunea să citită luni, de la ora 14.00, dar nu au stabilit încă o dată la care să fie dezbătută și supusă votului.

XS
SM
MD
LG