Linkuri accesibilitate

Explozii la Crevedia | Medicul Doina Goșa, directoare la Transfuzii în București: E nevoie de sânge și în următoarele zile


Medicul Doina Goșa spune că îi așteaptă pe donatori și zilele următoare

Peste 700 de oameni din București au donat duminică sânge pentru răniții în exploziile de la Crevedia. Directoarea Centrului de Transfuzii din București (CTB), medicul Doina Goșa, spune că e nevoie de donare de sânge în următoarele zile.

„Le mulțumesc donatorilor că au venit în număr mare să doneze astăzi. S-au prezentat în jur de 700 de donatori și, având în vedere numărul mare de prezentări și temperatura foarte ridicată de afară, pentru a evita cozile în afara centrului, în jur de 150 de donatori au fost directionați la Spitalul Universitar de Urgență, la Centrul de Transfuzii sanguine al Armatei și la Spitalul Gerota”, a spus medicul Doina Goșa pentru Europa Liberă.

Directoarea CTB declară că, în acest moment, medicii au numărul necesar de trombocite pentru zilele următoare.

„Însă nevoia de donatori persistă având în vedere că trombocitele au viață scurtă și expiră după 5 zile. Le mulțumim donatorilor și îi așteptăm să doneze și în zilele următoare.”, a mai spus Doina Goșa.

Directoarea CTS a precizat că Societatea de Transport București a pus la dispoziție autobuze pentru a-i ajuta pe medici să direcționeze pacienții către alte spitale. De asemenea, Serviciul de Ambulanță din București a trimis 3 ambulanțe pentru a-i transporta pe donatori la alte spitale.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG