Linkuri accesibilitate

Donald Trump a suspendat toate călătoriile din Europa către Statele Unite


Șeful executivului de la Washington le-a vorbit americanilor despre pandemia Covid-19
Șeful executivului de la Washington le-a vorbit americanilor despre pandemia Covid-19

Președintele american Donald Trump a anunțat suspendarea majorității călătoriilor din Europa către Statele Unite pentru 30 de zile pe fondul eforturilor de a contracara răspândirea pandemiei Covid-19.

Restricțiile vor intra în vigoare din 13 martie, dar nu vor fi aplicate Marii Britanii. De asemenea, transporturilor de mărfuri sunt scutite de interdicție.

În Statele Unite au fost depistate 1.311 cazuri de coronavirus, 38 de oameni au murit, dintre care 30 doar în Washington.

Liderul de la Casa Alba nu precizat exact țările asupra cărora se impune măsura, afirmând doar că ,,tot traficul din Europa" este suspendat, într-o declarație ulterioară a Casei Albe se precizează însă că este vorba de cele 26 de state europene care fac parte din zona Schengen, indicând că alte țări nu ar fi incluse.

Donald Trump a susținut că Europa are așa multe cazuri de coronavirus deoarece guvernele au eșuat în a lua măsuri similare decise la Washington, precum interzicerea călătoriilor din China de unde a pornit epidemia.

Italia este cea mai grav afectată țară din Europa și a impus deja măsuri extrem de restrictive precum închiderea tuturor activităților comerciale, cu excepția farmaciilor, parafarmaciilor și magazinelor alimentare, la scurt timp după ce a fost instaurată carantina la nivel național.

Statele Unite, care au raportat 1.281 de cazuri și 37 de decese, nu au instaurat nicio măsură de carantină la nivel general, dar evenimentele sportive și muzicale majore au fost anulate sau amânate.

La nivel global au fost depistate peste 126.000 de cazuri de coronavirus și s-au produs peste 4.600 de decese. Circa 7.000 din aceste cazuri au fost înregistrate doar miercuri, 11 martie, zi în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat oficial pandemie de coronavirus.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG