Linkuri accesibilitate

Donald Trump este infectat cu coronavirus


Donald Trump este infectat cu coronavirus
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:45 0:00

Donald Trump are coronavirus.

Președintele american Donald Trump a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus alături de soția sa, Melania Trump.

În seara asta, Prima Doamnă (nr. Melania Trump) și eu am fost testați pozitivi pentru COVID-19. Vom începe carantina și procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta împreună”, a scris Donald Trump pe o rețea de socializare.

La scurt timp și medicul personal al președintelui american a transmis un mesaj în care arată că cei doi sunt bine și vor fi atenți supravegheați pe durata recuperării.

Eu și echipa medicală de la Casa Albă vom menține o supraveghere vigilentă și apreciem sprijinul acordat de unele dintre cele mai bune instituții și cadre medicale din țară", a transmis medicul Sean Conley.

El a arătat că președintele va putea să își continue activitatea fără întreruperi pe durata recuperării.

De pe pagina de Twitter a Primei Doamne a SUA, Melania Trump a anunțat că „după ce prea mulți americani au trecut prin asta în acest an, președintele și cu mine vom intra în carantină acasă, după rezultatul pozitiv la COVID-19”.

„Ne simțim bine, am anulat toate evenimentele din perioada următoare. Aveți grijă să fiți în siguranță și vom trece cu bine prin această încercare”, se mai arată în mesaj.

Donald Trump și soția sa intraseră deja în carantină și au decis să se testeze după ce asistenta președintelui american, Hope Hicks, a fost depistată pozitiv pentru COVID-19. Președintele și Melania Trump au declarat că în ultima vreme au petrecut mult timp în compania asistentei.

Hope Hicks a făcut parte din grupul de consilieri care a călătorit cu Trump la dezbaterea electorală pe care președintele american a avut-o marți cu Joe Biden, în Cleveland, Ohio, dar a fost și miercuri, la Minnesota.

„Hope Hicks, care a muncit atât de mult fără să facă nici măcar o mică pauză, tocmai a primit rezultatul pozitiv pentru Covid-19. Teribil! Prima doamnă și eu așteptăm rezultatele testelor noastre. Între timp, vom începe procesul de carantină!”, a scris Trump pe Twitter joi seară.

Trump a speculat, într-un interviu dat la Fox News, că Hope Hicks ar fi putut contracta virusul după ce a interacționat cu un susținător.

Președintele american, care este în mijlocul unei campanii pentru realegere, a ținut evenimente cu mii de persoane în ultimele luni în ciuda recomandărilor epidemiologilor de a fi evitate adunări publice de amploare.

Donald Trump evită în cea mai mare parte a timpului să poarte mască și chiar l-a ironizat pe adversarul său Joe Biden, în timpul dezbaterii, pentru insistența lui de a fi văzut mereu cu mască.

Infectarea președintelui american are un impact important asupra campaniei electorale. Casa Alba a emis vineri un nou program oficial care nu mai conține vizita programată în Florida.

Trump s-a plimbat prin toată țară pentru a participa la evenimente de campanie și a încerca să convingă lumea să îi ofere un al doilea mandat în dauna democratului Joe Biden.

Donald Trump a avut ultima apariție publică joi după-amiază, după ce s-a întors de la o strângere de fonduri din New Jersey.

Nu este clar, pentru moment, dacă vestea infectării cu coronavirus va afecta cea de a doua dezbatere prezidențială, programată pentru 15 octombrie în Miami, Florida.

Prima dintre ele a avut loc marți seară și a fost marcată de 90 de minute haotice cu numeroase atacuri personale și întreruperi de ambele părți.

Dezbaterea a avut ca subiect important pandemia de coronavirus și felul în care administrația Trump a gestionat cea mai mare criză sanitară din ultimul secol. Statele Unite sunt printre cele mai afectate țări la nivel mondial cu mai bine de 7 milioane de cazuri și peste 200.000 de decese.

XS
SM
MD
LG