Linkuri accesibilitate

Prima dezbatere anunțată între Donald Trump și Kamala Harris, pe 10 septembrie


Candidații la președinția SUA, Kamala Harris și Donald Trump, se vor întâlni într-o dezbatere față în față pe 10 septembrie, la canalul TV ABC News. Este prima confruntare directă anunțată între cei doi, după ce Harris l-a înlocuit pe Joe Biden drept candidat al democraților.
Candidații la președinția SUA, Kamala Harris și Donald Trump, se vor întâlni într-o dezbatere față în față pe 10 septembrie, la canalul TV ABC News. Este prima confruntare directă anunțată între cei doi, după ce Harris l-a înlocuit pe Joe Biden drept candidat al democraților.

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, și contracandidata sa, democrata Kamala Harris, se vor confrunta în prima dezbatere față în față anunțată până acum, în 10 septembrie, la ABC News.

Postul tv a confirmat organizarea și transmiterea dezbaterii, într-o postare pe platforma de social media X..

Este prima dezbatere față în față între cei doi candidați, după retragerea președintelui Joe Biden din cursa alegerilor și preluarea rolului de candidat al Partidului Democrat de către vicepreședinta în funcție a SUA, Kamala Harris.

Fostul președinte Donald Trump a declarat joi, la reședința sa din Palm Beach, Florida, că își dorește două alte două dezbateri, pe 4 și 25 septembrie, care ar urma să fie transmise de Fox News și NBC, transmite Reuters.

Kamala Harris a confirmat că va participa la dezbaterea din 10 septembrie.

„Aștept cu nerăbdare dezbaterea cu Donald Trump și avem data de 10 septembrie. Am auzit că în sfârșit și-a luat angajamentul (să participe, n.r.) și abia aștept”, a spus Kamala Harris, joi, în timpul unui eveniment din Detroit, statul Michigan, conform BBC.

Harris s-a declarat deschisă să participe la dezbateri suplimentare, dar Reuters citează un un oficial din campania acesteia, care a reafirmat poziția staff-ului electoral, anume că data de 4 septembrie iese din discuție.

Oficialul citat de agenția de presă a adăugat că organizarea și a altor dezbateri depinde de participarea lui Donald Trumnp la cea fixată pentru 10 septembrie, la ABC.

Fostul președinte Donald Trump sugerase anterior că s-ar putea retrage de la dezbaterea ABC, programată înainte ca Harris, vicepreședintele SUA, să-l înlocuiască pe președintele Joe Biden drept candidat democrat la președinție cu mai puțin de trei săptămâni în urmă.

Dezbaterea din 10 septembrie de la ABC urma să fie a doua dintre cele două convenite între Biden și Trump, după dezbaterea lor din 27 iunie, difuzată de CNN.

De altfel, dezbaterea din 27 iunie a fost un punct de cotitură în retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială, după o prestație în care a avut momente de incoerență, iar numeroși susținători democrați au arătat rezerve referitor la capacitatea lui de a-l învinge pe Trump.

Moderatorii dezbaterii din 10 septembrie, care îi va opune acum pe Donald Trump și Kamala Harris, vor fi gazda emisiunii World News Tonight și editor executiv, David Muir, and și prezentatoarea ABC News Live Prime, Linsey Davis.

Între timp, un sondaj Ipsos publicat joi arată că Harris și-ar fi mărit avantajul față de Trump de la sfârșitul lunii iulie în preferințele electoratului.

Ea îl conduce pe Trump cu 42% la 37%, în comparație cu un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care indica un scor de 37% la 34% în favoarea candidatei democrate, mai transmite Reuters.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG