Linkuri accesibilitate

Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp la o închisoare din Atlanta în cel de-al patrulea dosar împotriva sa


După ce a ieșit din închisoare, Donald Trump a spus că nu a făcut nimic rău atunci când a pus la îndoială rezultatele alegerilor în 2020 atunci când învingător a ieșit Joe Biden.
După ce a ieșit din închisoare, Donald Trump a spus că nu a făcut nimic rău atunci când a pus la îndoială rezultatele alegerilor în 2020 atunci când învingător a ieșit Joe Biden.

Donald Trump s-a prezentat joi la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta, pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură implicarea lui să anuleze pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia.

El a fost arestat pentru scurt timp( timp de 20 de minute) într-o închisoare din Atlanta pentru campania sa electorala din 2020 în statul american Georgia, potrivit unui document al biroului şerifului, relatează AFP.

Fostul preşedinte, care a fost măsurat şi cântărit așa cum prevede procedura, a fost eliberat pe cauţiune.

Este cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului preşedinte în acest an.

Trump a fost de acord la începutul acestei săptămâni cu o cauţiune de 200.000 de dolari şi cu alte condiţii de eliberare, inclusiv să nu folosească reţelele de socializare pentru a-i viza pe co-inculpaţi şi pe martorii în dosar.

După ce a ieșit din închisoare, Donald Trump a declarat că a fost un „simulacru de justiţie" şi o „ingerinţă electorală" din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

„Nu am făcut nimic rău punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020 câştigate de Joe Biden”, a spus Donald Trump.

Poza lui Donald Trump făcută la închisoarea din statul Georgia. Este prima fotografie a unui fost președinte american arestat.
Poza lui Donald Trump făcută la închisoarea din statul Georgia. Este prima fotografie a unui fost președinte american arestat.

Protestatarii aflaţi în faţa închisorii au putut fi auziţi scandând împotriva procurorului districtual Fani Willis, care i-a pus sub acuzare pe Trump şi pe alţi 18 în acest dosar. „Închideţi-o pe Fani!” au scandat susţinătorii fostului preşedinte.

Dosarele închisorii arată că fostul preşedinte Donald Trump a fost arestat şi înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton după procedura obișnuită.

Documentele indică înălţimea şi greutatea lui Trump. El este descris ca având ochi albaştri şi păr blond. A fost înregistrat ca deţinutul nr. P01135809.

Instantaneul istoric, în care Trump apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american.

Poza realizată de serviciile şerifului capitalei statului Georgia a apărut instantaneu pe primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor de socializare.

Ulterior, fostul președinte a postat pe contul său de X ( Twitter) poza din închisoare cu mesajul „Never Surrender!” (n.r. nu te preda niciodată) împreună cu un link către site-ul său, care direcționează către o pagină de strângere de fonduri.

A fost prima postare a lui Trump de la 8 ianuarie 2021, când Twitter i-a suspendat contul pe o perioadă nedeterminată, invocând temerile că ar incita la violență suplimentară în urma asaltului de la Capitoliu.

Contul său a fost restabilit în noiembrie anul trecut, la scurt timp după ce Elon Musk a preluat compania. Până acum, Donald Trump s-a abținut să scrie pe Twitter, insistând că este mai fericit pe propriul său site Truth Social, pe care l-a lansat în timpul interdicției.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG