Linkuri accesibilitate

„Dragă Călin”, începe Meleșcanu scrisoarea către Tăriceanu, în care îi dă ultimatum: sau rămâne cu PSD sau dispare din politică


Teodor Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu, pe vremea când erau parteneri politici
Teodor Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu, pe vremea când erau parteneri politici

Teodor Meleşcanu i-a transmis, joi, un mesaj liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în care îi spune că nu crede în excluderi şi „apucături de dictator din Banana Land” şi că ALDE trebuie să aleagă dacă va continua colaborarea cu PSD sau dispare de pe scena politică.

„Dragă Călin, eu cred în dialog, în raţiune şi în logică, pentru binele naţiunii. Nu cred în sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land. Această nu este o luptă între mine şi ţine, este o alegere bună sau o alegere greşită. Nu eu sunt problema ta, dar pot fi parte din soluţie şi sunt oricând deschis la dialog, cooperare şi colaborare. Competiţia ne face mai performanţi iar colaborarea mai buni. De-a lungul istoriei, au fost prea mulţi cei care şi-au făcut un ţel din a dezbină neamul nostru. Ştiu că tu nu faci parte dintre aceştia. Să distrugi este foarte uşor, să construieşti este foarte greu, cere multă inteligenţă, muncă şi patriotism”, a scris Meleşcanu, pe Facebook.

El a adăugat că ALDE trebuie să aleagă dacă va continua colaborarea cu PSD sau dispare de pe scena politică.

„ALDE se află la o răscruce de drumuri; trebuie să alegem: continuăm proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care am ajuns în Parlament în 2016 şi cu care ne-am aliat pentru a face bine României, sau ne îndreptăm către o fundătură, eventual dispărând de pe scenă politică? Este o întrebare la care numai membri ALDE pot răspunde, nu un singur om, chiar dacă azi el este preşedintele ALDE (sau doi, trei care îl izolează)”, a mai scris Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului. Fostul ministru de Externe a fost propus pentru poziţie de PSD. Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă au fost propuşi în funcţii de miniştri de premierul Viorica Dăncilă.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă. Pe lista celor care trebuie excluşi din partid se numără şi Teodor Meleşcanu.

Dorin Bădulescu a declarat că „pesediştii mai au puţin şi cheamă SPP-ul să dea afară pe senatorii ALDE cu forţa”. Senatorul ALDE acuză că PSD a dat ordin, joi, ca personalul de la grupul ALDE din Parlament să fie mutat şi să fie schimbate încuietorile.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG