Linkuri accesibilitate

Dragnea sugerează că și-a sacrificat libertatea pentru România


Dragnea reia și în fața Curții Supreme teza condamnării sale ca sacrificiu asumat pentru faptul că a refuzat să-și vândă țara. În documentul depus la dosar, însă, a invocat chestiuni procedurale pentru eliberarea sa: completul care l-a condamnat nu ar fi fost legal constituit
Dragnea reia și în fața Curții Supreme teza condamnării sale ca sacrificiu asumat pentru faptul că a refuzat să-și vândă țara. În documentul depus la dosar, însă, a invocat chestiuni procedurale pentru eliberarea sa: completul care l-a condamnat nu ar fi fost legal constituit

UPDATE - Curtea Supremă a respins contestația la executarea pedepsei depusă de Liviu Dragnea. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată tot la instanța supremă.

Aflat la a treia cerere de eliberare din închisoare, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a reluat, de astă dată în fața instanței, teza sacrificiului său pentru România, sugerând că ar fi putut fi liber dacă ar fi plătit „prețul”; despre care a detaliat la ieșirea din instanță, întrebat de ziariști, și numindu-l: „România. Prețul era România”.

„S-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare. Nu vreau să ies cu orice preț și cred că stau nevinovat. Puteam să plătesc, dar nu am vrut să fac compromisuri”, a declarat Liviu Dragnea în fața Curții Supreme, citat de Mediafax.

În solicitarea scrisă adresată de avocați instanței, fostul lider PSD invocă, însă, chestiuni procedurale și acuză că sentința de condamnare a sa ar fi fost pronunțată „de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”.

La ieșirea din sala de judecată, întrebat de jurnaliști ce a vrut să spună în legătură acest preț, Dragnea a spus: „Prețul era România!”.

Un mesaj similar a lansat, din închisoare, fostul lider al PSD și de Ziua Națională când, adresându-i-se direct țării, ca unei persoane, a scris pe pagina sa de Facebook că, indiferent prin câte greutăți trebuie să treacă și cât va fi de chinuit, fără a spune și de cine, nu se va dezice de ea.

„Indiferent prin câte greutăți trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunța niciodată să te iubesc și să cred în tine!”, a scris Dragnea, pe 1 decembrie 2019, pe pagina sa de Facebook.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în „dosarul angajărilor fictive”, pentru că a dispus, ca președinte al Consiliului Județean Teleorman, angajarea, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman, a două tinere care, plătite din banii destinați copiior orfani, lucrau în acest timp la PSD local, condus tot de el, fără să treacă o zi pe la serviciul plătit de stat.

Citește și:

XS
SM
MD
LG