Linkuri accesibilitate

Drept la replică din partea GSP - Grup Servicii Petroliere


O platformă petrolieră pe mare

Grup Servicii Petroliere a trimis pe adresa redacției precizarea potrivit căreia compania invocată, între altele, într-un articol referitor la colaboratorii influenți ai șefei Guvernului, Viorica Dăncilă, a avut contracte nu doar cu companii de stat din Rusia, dar și cu alte companii occidentale.

Redăm, mai jos, mesajul primit de la gspholding.com

„Am citit cu surpindere articolul “Bărbații din spatele schimbării la față a Vioricăi Dăncilă”, unde faceti anumite referiri incorecte referitoare la compania GSP.

Astfel, la titlul fotografiei in care apare Florin Ciocănelea, este urmatorul text: Florin Radu Ciocanelea, stânga, spate, pe vremea când era director adjunct la Petrom. Aici, alături de Liviu Luca, al cărui angajat a fost după aceea, ca și al companiei GSP, parteneră a companiilor de stat din Federația Rusă”.

De asemenea, in deschiderea capitolului Florin Radu Ciocanelea, ati scris: “ Între colaboratorii cu mare influență asupra Vioricăi Dăncilă se află și Florin Radu Ciocănelea, care vine la Palatul Victoria direct de la Grupul de Servicii Petroliere, compania lui Gabriel Comănescu, cel care a avut contracte de zeci de milioane de euro cu companii de stat din Rusia în domeniul energiei, în special pentru foraj marin”

Compania GSP, a carei titulatura corecta este Grup Servicii Petroliere, si nu “Grupul de Servicii Petroliere”, cum gresit apare in articol, a dezvoltat, de-a lungul timpului, relatii de afaceri cu companii din Europa, America de Nord, Asia, printre care: ExxonMobil, BSOG (Carlyle Group), European Maritime Safety Agency (EMSA/EU), EON, Technip, Wintershall, Energean, TPAO, Lukoil, Total, Japan Oil, Melrose Resources, Perenco, Repsol, Pemex, OMV Petrom, Gazprom si altele.

Faptul ca ati ales numai companii de stat din Federatia Rusa ca exemplificare in descrierea societatii noastre si ati scris “…GSP parteneră a companiilor de stat din Federația Rusă”, nespecificand si celelalte companii cu care am avut de-a lungul timpului relatii de afaceri, prezentand astfel, prin omisiune, incomplet si denaturat activitatile societatii noastre, ne creeaza un prejudiciu de imagine atat in plan national, dar mai ales in plan international. GSP a reprezentat cu mandrie Romania in proiecte internationale de mare anvergura inginereasca, cum sunt, de exemplu, constructia celui mai nou pod peste Bosfor sau a celei mai mari platforme fixe de productie din Marea Neagra. Un singur proiect am executat avand ca beneficiar final Gaprom, finalizat in anul 2011, unde, pe langa compania noastra, au prestat lucrari mari companii din Europa occidentala, asadar eticheta pusa de dumneavostra este falsa si nemeritata”.

Articolul invocat poate fi citit aici https://romania.europalibera.org/a/barbatii-din-spatele-schimbarii-la-fata-a-vioricai-dancila/30003983.html

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG