Linkuri accesibilitate

Drept la replică


imagine generica dintr-un spital
imagine generica dintr-un spital

Universitatea de medicină și farmacie Grigore T Popa, din Iași, ne-a trimis un drept la replică, pe care îl redăm mai jos.

„În urma articolului publicat pe site-ul Radio Europa Liberă Romania, în ziua de 28.01.2020, sub titlul „Adevărata privatizare mascată a sistemului sanitar” (https://romania.europalibera.org/a/adev%C4%83rata-privatizare-mascat%C4%83-a-sistemului-sanitar/30402255.html), articol preluat ulterior de site-urile inpolitics.ro și comisarul.ro,

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași solicită redacției Radio Europa Liberă Romania publicarea prezentului drept la replică:

În ziua de 28 ianuarie 2020, în secțiunea Sănătate de pe site-ul Radio Europa Liberă Romania, a apărut articolul cu titlul „Adevărata privatizare mascată a sistemului sanitar”, articol în care, în cadrul Comisiei consultative de chirurgie oncologică a Ministerului Sănătății este menționat numele prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, ca având relații contractuale cu spitalul privat Arcadia, din Iași.

Facem precizarea că prof. univ. dr. Viorel Scripcariu nu este în situația prezentată în articolul menționat, în prezent este chirurg în cadrul Clinicii I de Chirurgie Oncologică a Institutului Regional de Oncologie Iași și din ianuarie 2016 nu mai are relații contractuale cu spitalul privat Arcadia Iași. Prezența numelui domnului prof. univ. dr. Viorel Scripcariu asociat, în prezent, cu spitalul privat Arcadia este de natură să dezinformeze cititorii şi de a crea o imagine falsă raportat la subiectul abordat în articol.

În această situaţie, solicităm publicarea prezentului drept la replică şi efectuarea rectificării necesare în articolul de pe site”, se arată în mesajul trimis redacției.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG