Linkuri accesibilitate

EXCLUSIV AUDIO Dăncilă după votul pro Kovesi: Dacă acuzele se dovedesc adevărate, imaginea Românei va avea de suferit


Premierul Viorica Dăncilă nu e deloc încântată de succesul obținut de Laura Kovesi la Consiliul UE și spune în exclusivitate pentru Europa LIberă că imaginea României va avea de suferit dacă acuzele care i se aduc se vor dovedi adevărate.

Prima reacție a premierului Dăncilă după votul COREPER favorabil Laurei Codruța Kovesi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:48 0:00


„A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în fața legii toți trebuie să fim egali și că este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit”, a declarat Premierul Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă”.

Întrebată cum a votat astăzi reprezentantul României, Dăncilă a răspuns: ”Așa cum am spus, împotrivă”.

Mai târzu, într-o conferință de presă alături de primarul capitalei, Gabriela Firea, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Dăncilă a mai afirmat, pe aceeași temă:

  • Este un vot majoritar, 17 voturi pentru, întotdeauna majoritatea trebuie respectată.
  • Vom vedea cum a votat ambasadorul nostru, nu am verificat.
  • Eu sper să nu afecteze imaginea României, dar sunt mai multe dosare deschise. Dacă unul din aceste dosare are efecte pentru doamna Kovesi, ea reprezintă România. Atunci și imaginea României este afectată. De aceea am spus că aceste lucruri trebuie clarificate.
  • Este opinia fiecărei țări, nu se discută considerentele pentru care au votat într-un fel sau altul.
  • Eu cred că trebuia să-i întrebați pe cei care s-au poziționat împotriva României. Am avut eurodeputați de la PNL care au votat împotriva României.
  • Președinția României a fost catalogată drept un succes, apreciată inclusiv de președintele american, dar europarlamentari USR au criticat România.
  • Să ne amintim că Polonia nu a susținut candidtura lui Donald Tusk la șefia Consiliului European.
  • Eu sper ca niciunul dintre dosare (ale doamnei Kovesi) să nu se plieze pe realitate pentru că asta ar afecta imaginea României.
  • Felicit orice om care are un rezultat.
  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG