Linkuri accesibilitate

 
Egipt. Șase morți în naufragiul unui submarin turistic în Marea Roșie/Hurghada

Egipt. Șase morți în naufragiul unui submarin turistic în Marea Roșie/Hurghada


Submarinul turistic Sinbad, care avea la bord 45 de persoane majoritatea având cetățenie rusă. Fotografie generică
Submarinul turistic Sinbad, care avea la bord 45 de persoane majoritatea având cetățenie rusă. Fotografie generică

Șase oameni au murit și alți nouă au fost răniți după ce un submarin turistic s-a scufundat în apele din largul stațiunii Hurghada din Egipt, pe coastele Mării Roșii, au relatat presa egipteană și surse din serviciile medicale și de securitate, citate de agențiile de presă internaționale.

Submarinul turistic Sindbad, care avea la bord 45 de persoane, făcea o călătorie în jurul recifelor de corali din Marea Roșie, precizează agenția de presă DPA. 29 de persoane au fost salvate nevătămate.

Mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului, iar motivele naufragiului nu au fost deocamdată clarificate.

Turiștii de la bordul submarinului scufundat ar fi toți cetățeni ruși, relatează Reuters, care citează Consulatul Rusiei din Hurghada.

Consulul rus, Viktor Voropaev, a declarat pentru TASS că majoritatea pasagerilor au fost salvaţi şi viaţa lor nu este în pericol.

Potrivit portalului egiptean de ştiri Al Youm as-Sabia, pe lângă cele şase persoane care au murit în accident, cel puţin alte nouă au primit îngrijiri medicale. Consulatul General al Rusiei nu a comentat încă aceste informaţii, menţionează TASS.

Consulatul General al Rusiei a precizat că accidentul batiscafului de agrement Sindbad a avut loc la o distanţă de 1 kilometru de ţărm, la ora locală 10:00 (11:00, ora Moscovei, 10:00, ora României).

Potrivit datelor preliminare, incidentul a avut loc în timpul unei excursii obişnuite.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG