Linkuri accesibilitate

Audio | Sorin Grindeanu, după eliberarea lui Liviu Dragnea: El trebuie să hotărască dacă se întoarce în PSD


Sorin Grindeanu nu crede că Liviu Dragnea, proaspăt eliberat din penitenciar, va dori să continue cariera politică. Imagine generică din februarie 2017 cu fostul premier Sorin Grindeanu (stânga) și Liviu Dragnea (dreapta)
Sorin Grindeanu nu crede că Liviu Dragnea, proaspăt eliberat din penitenciar, va dori să continue cariera politică. Imagine generică din februarie 2017 cu fostul premier Sorin Grindeanu (stânga) și Liviu Dragnea (dreapta)

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat pentru Europa Liberă că Liviu Dragnea trebuie să se hotărască dacă vrea să își continue cariera politică și să se întoarcă în PSD.

Sorin Grindeanu a fost primul premier învestit în timpul mandatului lui Liviu Dragnea, dar cariera sa la Palatul Victoria s-a terminat după șase luni, după ce PSD a introdus o moțiune de cenzură. Fostul premier este martor în dosarul legat de vizita lui Liviu Dragnea în SUA.

Întrebat de Europa Liberă dacă Liviu Dragnea se poate întoarce în PSD, după ce a fost eliberat din închisoare, unde a stat doi ani și două luni, Sorin Grindeanu a răspuns: „asta trebuie să hotărască, în primul rând, Liviu Dragnea, nu sunt eu în măsură cum își programează viitorul”.

Prim-vicepreședintele PSD a precizat că întoarcerea în partid se poate realiza doar dacă îndeplinește „toate criteriile de integritate”.

Sorin Grindeanu, despre posibila întoarcere a lui Dragnea în PSD
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00

„Nu știu sentința, dacă și-a ispășit toată condamnarea, la anumite sentințe au existat decizii complementare”, a spus Grindeanu.

„Depinde de dumnealui ce dorește, dar în primul rând sunt criteriile de integritate”, a adăugat liderul PSD.

Fostul premier a precizat că „relația sa cu Liviu Dragnea a fost una cu suișuri și coborâșuri, au fost perioade bune, dar și proaste” și că a fost membru PSD înaintea acestuia.

În opinia lui Sorin Grindeau, „Liviu Dragnea nu va mai dori să facă politică”.

Mai mulți lideri PSD nu au dorit să comenteze oficial eliberarea lui Liviu Dragnea, dar au spus, sub protecția anonimatului, că ar fi o sinucidere reîntoarcerea acestuia în PSD.

„Am închide și am pleca acasă”, a punctat un membru din conducerea PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat în 2019, la o zi după pierderea alegerilor europarlamentare, în dosarul angajărilor fictive din județul Teleorman. Judecătorii din Giurgiu au fost de acord cu eliberarea condiționată după doi ani și aproape două luni de închisoare. Fostul președinte PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, iar prima zi petrecută în spatele gratiilor a fost pe 27 mai 2019.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă acordat la începutul lunii iunie că dosarele penale ale lui Liviu Dragnea au fost influențate politic.

Este Liviu Dragnea un condamnat politic?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:43 0:00

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG