Linkuri accesibilitate

Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA, grațiat de Donald Trump în ultimele ore de mandat


Președintele Donald Trump l-a grațiat miercuri, în ultimele ore ale mandatului său, pe Elliott Broidy, cunoscut lobbyist american și omul care i-a facilitat vizita lui Liviu Dragnea în SUA.

Fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia, conform New York Times.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost în ianuarie 2017 în SUA, alături de premierul Sorin Grindeanu, pentru a participa la evenimentul de învestire al președintelui Donald Trump. Conform HotNews.ro, invitația a fost făcută atunci de Elliot Broidy, care era vicepreședinte al comitetului de investire a președintelui Statelor Unite.

Președintele Donald Trump i-a oferit clemență lui Stephen K. Bannon, fostul strateg-șef de la Casa Albă, acuzat că a înșelat mai multe persoane care au donat pentru construirea unui zid între Statele Unite și Mexic, conform oficialilor de la Casa Albă citați de New York Times.

Alături de Boidy și Bannon, Trump a grațiat miercuri, într-un ultim act de clemență, alte peste 70 de persoane, între care şi Kwame Kilpatrick, fost primar al oraşului Detroit.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG