Linkuri accesibilitate

Parchetul European, confiscări de 4 milioane de euro în Italia pentru fraudă vamală cu textile din China


Potrivit investigațiilor, rulourile de țesătură au fost introduse ilegal din China în UE printr-un punct de intrare necunoscut. Ulterior, companiile fictive germane și maghiare le-au mutat pe piața internă italiană.  

Parchetul European (EPPO) a făcut la Bologna/Italia confiscări în valoare de 4 milioane de euro, într-o anchetă de fraudă vamală cu produse textile din China.

Potrivit investigațiilor, rulourile de țesătură au fost introduse ilegal din China în UE printr-un punct de intrare necunoscut. Ulterior, companiile fictive germane și maghiare le-au mutat pe piața internă italiană, transmite EPPO.

Guardia di Finanza - Poliția financiară italiană din Prato a executat ordinul de confiscare și a descoperit comerțul fraudulos.

Documentele de transport menționau locuri de destinație în Prato care nu erau adevărate, astfel încât mărfurile nu puteau fi urmărite și de fapt au fost livrate destinatarilor reali, fără a fi plătite vreodată taxe vamale și TVA la import.

Guardia di Finanza a executat anterior confiscarea preventivă a 8701253 de metri liniari de țesături, împreună cu peste 300000 de euro în numerar, două autoutilitare și stivuitoare.

Țesăturile confiscate au fost scoase la vânzare în cadrul unei licitații publice gestionate de agenția Vamală Prato, iar încasările licitației au fost adăugate direct la sechestrul banilor.

Parchetul European (EPPO) este parchetul independent al Uniunii Europene reponsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG