Linkuri accesibilitate

Eugen Tomac anunță că PMP merge cu candidați proprii la alegeri, cel mai probabil


Traian Băsescu
Traian Băsescu

Eugen Tomac, președintele executiv al PMP, a declarat pentru Europa Liberă, că PNL a acceptat solicitarea USR ca formațiunea pe care o reprezintă să nu participe la listele comune ale unei alianțe anti-PSD.

În aceste condiții, PMP va merge singur în alegeri, avându-l ca locomotivă pe Traian Băsescu, fondatorul partidului, care va candida la Primăria Capitalei.

Deși mai sunt două zile în care ar mai putea avea loc negocieri pentru crearea unei alianțe, Eugen Tomac este sceptic că partidul său va mai fi invitat să participe la discuții. „Condițiile pe care ni le-au oferit, că vor susține un candidat al PMP la sectorul III, altul decât Mihai Neamțu, sunt inacceptabile”, a mai arătat Eugen Tomac.

„Vom avea candidați proprii la primăriile de sector și ne vom prezenta cu 2.300 de candidați în toată țara”, ne-a declarat președintele executiv al PMP. El a precizat că Oana Constantin (fost secretar de stat în Ministerul Educației) va candida la funcția de primar al sectorului I, Robert Turcescu, la sectorul II, Mihai Neamțu, la sectorul III, Ștefănel Marin, la sectorul IV, Lucian Iliescu, la sectorul V, iar Ștefan Florescu va candida la sectorul VI.

Liderul PMP a arătat că participarea lui Traian Băsescu în competiție va mobiliza electoratul și că este posibil ca partidul să obțină cel puțin 7% din voturi la ac este alegeri. Argumentul său ete că la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale, care au avut loc anul trecut, PMP a obținut rezultate care depășeau pragul de 5% de intrare în administrația locală și în Parlament.

Mai sunt două zile de discuții între forțele actualei minorități parlamentare. Sâmbătă va avea loc o ultimă discuție între liderii USR și PNL, care nu au convenit o listă completă a candidaților unici. Este clar că Nicușor Dan va fi candidatul acestei alianțe, dar care nu va avea o listă comună de consilieri din partea celor două partide. Mai sunt bătute în cuie candidaturile susținute de ambele tabere ale lui Clotilde Armand, la sectorul I (USR) și a lui Ciprian Ciucu (PNL) la sectorul VI.

Până acum, din discuții cu surse din ambele tabere apropiate negocierilor, punctele fierbinți ale negocierilor rămân candidații la sectoarele II și III. Deși Ludovic Orban pare dispus să renunțe la susținerea lui Dan Cristian Popescu în favoarea unui informatician, Radu Mihaiu (de la USR). Sursele amintite susțin că, în aceste condiții, Popescu va candida ca independent, unde se va bate cu Neculai Onțanu, cel pe care PSD l-a convins să revină la matcă, după ce părăsise partidul pe vremea când Gabriel Oprea a înființat UNPR.

La sectorul III, în cazul în care PMP rămâne în afara discuțiilor și îl sujsține până la capăt pe Mihai Neamțu, rămâne ca disputa să se dea între Violeta Vijulie (PNL) și Ana Ciceală, reprezentantă USR în Consiliul General, apropiată de Nicușor Dan și un emul al lui Dan Barna.

XS
SM
MD
LG