Linkuri accesibilitate

Civili evacuați din orașele Sumî și Irpin. Puțini bătrâni se pot însă salva spre Vest

Pe 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina din nord, sud și est. De la începutul războiului și până în prezent, aproape 2.3 milioane de refugiați ucraineni au părăsit țara, în timp ce mulți alții rămân prinși în mijlocul conflictului.

Marți, autoritățile ucrainene au anunțat că au evacuat 5.000 de oameni și peste 1.000 de vehicule private din orașul Sumî, după ce trupele rusești au bombardat neîncetat localitatea în ultimele zile, ucigând 22 de persoane, printre care și 3 copii.

La Irpin, în nordul Kievului, autoritățile au reușit miercuri să evacueze o mare parte dintre civili, după ce Rusia a anunțat că va opri focul la ora 09:00 dimineața, ora Ucrainei, pentru timp de 12 ore.

Situația rămâne, însă, dramatică în alte orașe din țară. La Mariupol, localnicii se află sub asediu, în timp ce armata Rusiei continuă să bombardeze țintele civile din oraș. Miercuri, o maternitate a unui spital de copii din Mariupol a fost bombardată, iar mai multe persoane au fost rănite.

Oficialii ucraineni din oraș transmit că situația este una „catastrofală”, întrucât orașul rămâne rapid fără hrană și apă, iar autoritățile au început să sape gropi comune pentru morți, potrivit BBC.



Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG