Linkuri accesibilitate

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost din nou amânată


Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a şasea, care fusese programată în această săptămână, a fost amânată din nou, prin ordin al ministrului Educaţiei.
Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a şasea, care fusese programată în această săptămână, a fost amânată din nou, prin ordin al ministrului Educaţiei.

Ministerul Educației amână pentru a doua oară Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a. Probele vor avea loc în zilele de 12 iunie - Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie - Matematică și științe ale naturii.

Ministerul Educației anunță că a trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 - 2023.

Noua amânare vine pe fondul grevei generale din Educație. Săptămâna trecută, Ministerul Educației a emis un alt ordin pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2022-2023, prin care se stabilea că Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a va avea loc în 30 mai (Limbă şi comunicare), respectiv 31 mai (Matematică şi ştiinţe ale naturii).

Iniţial, probele la Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a erau programate în 24 şi 25 mai.

Examenele naționale sunt puse în pericol pe fondul grevei generale din Educație.

Luni, cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ transmit i-au adresat luni preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a se întâlni marţi, cu Birourile Executive ale sindicatelor. Acestea cer şefului statului să îşi exercite rolul de „mediator între stat şi societate pentru a obţine din partea Executivului soluţii reale şi imediate pentru sistemul de învăţământ”.

Documentul a fost înregistrat la Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională ar putea să fie amânate.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG