Linkuri accesibilitate

EXCLUSIV Cel mai probabil Ministerul Sănătății va reduce pachetul de servicii medicale de bază de care beneficiază asigurații


Pintea: „Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare.”
Pintea: „Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare.”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat în exclusivitate pentru Europa Liberă că urmează să modifice pachetul de bază și pachetul minim de servicii medicale odată cu negocierea normelor de aplicare a contractului cadru.

UPDATE: Prima reacție a Sorinei Pintea după publicarea acestei știri a venit la EuropaFM.

Ministrul Sănătății a declarat, în contradicție cu propriile sale spuse, că „s-ar putea modifica pachetul de bază, astfel încât cât mai mulți pacienți să aibă acces la acest pachet de bază. Asta înseamnă redefinirea lui – nu înseamnă scoaterea, poate introducerea de servicii noi care nu existau atunci când a fost definit (…) Pot să vă dau un exemplu: recuperarea pentru marii arși”.

ȘTIREA ORIGINALĂ

Este cea mai mare schimbare din sistemul sanitar românesc din ultimul deceniu: pachetul de servicii medicale de bază și cel minim urmează a fi modificate de Ministerul Sănătății în viitorul imediat.

Pachetul de bază cuprinde toate serviciile medicale de care beneficiază gratuit persoanele asigurate din România. Pachetul minim este cel de care beneficiază anumite categorii de persoane indiferent dacă sunt asigurate sau nu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, despre modificarea pachetului de servicii medicale de bază
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00

„Prin normele de la contractul cadru vom redefini pachetul de bază, astfel încât să aibă cât mai mulți pacienți acces, dar în condițiile pe care sistemul românesc le oferă în acest moment”, a declarat pentru Europa Liberă ministrul Pintea.

Cu alte cuvinte, pachetul de bază ar urma să cuprindă, cel mai probabil, mai puține servicii decât în prezent.

În acest sens, modificarea pachetului de bază poate deveni primul pas către introducerea asigurărilor suplimentare sau complementare.

„Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare. Și atunci vom începe să definim aceste lucruri”, a precizat Pintea.

În luna februarie a acestui an, doamna ministru declara la conferința „Quo Vadis piața de asigurări în 2019” că „pachetul de bază nu se va restrânge”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG