Linkuri accesibilitate

Imagini aeriene cu urmările incendiului și exploziilor din Crevedia.

Explozii la Crevedia | Patru dosare penale deschise, trei decese și 58 de răniți. Doi, în stare gravă, intubați și ventilați mecanic

Trei persoane au murit, iar alte 58 sunt rănite, din care 39 sunt pompieri aflați la locul intervenției în timpul celei de a doua explozii care a avut loc pe 26 august la o stație GPL din Crevedia/județul Dâmbovița, aflată la 27 de kilometri de București.

17:48 27.8.2023

Primarul din Caracal, tatăl proprietarului stației GPL Crevedia, se autosuspendă din PSD


Primarul din Caracal, Ion Doldurea, tatăl proprietarului stației de GPL din Crevedia, anunță că se autosuspendă din calitatea de membru al PSD și din toate funcțiile deținute în cadrul organizației PSD Caracal. Primarul a scris un mesaj pe Facebook în care spune că nu a vrut să fie insensibil atunci când a spus că „e treaba pompierilor” atunci când a întrebat despre zecile de pompieri răniți în urma exploziei.

Mesajul primarului de pe Facebook:

  • Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației. De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.
  • Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit. Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.
  • La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri. Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia „e problema lor”.
17:07 27.8.2023

Doi muncitori nepalezi răniți în exploziile de la Crevedia vor fi trimiși în străinătate

Ministerul Sănățătii a precizat că doi muncitori nepalezi, grav răniți în exploziile de la Crevedia, vor fi trimiși în străinătate. În prezent, sunt internați la Spitalul Bagdasar Arseni și vor fi transferați la spitale din străinătate. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că toate costurile pentru pacienții străini vor fi acoperite din fondul de sănătate.

16:14 27.8.2023

Ministrul Sănătății: Alți 8 pacienți vor fi transferați în străinătate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat într-o conferință de presă că alți 8 pacienți vor fi transferați duminică la spitale din Germania, Norvegia și Austria. „Este vorba de 6 pacienți de la Floreasca și 2 pacienți de la Bagdasar”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a mai spus că, în urma exploziilor de la Crevedia, sunt 58 de răniți și două decese. Una dintre persoanele care a decedat avea arsuri pe 95% din suprafața corpului. Dintre cei 58 de răniți, 27 sunt pompieri și sunt internați la Floreasca, dintre care 5 sunt în stare critică, intubați și ventilați.

Ministrul Sănătății a declarat că famiile victimelor vor fi consiliate psihologic.

Situația răniților de la Crevedia, duminică 27 august
Situația răniților de la Crevedia, duminică 27 august

„La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca sunt 30 de pacienţi, trei civili şi 27 de pompieri. Sunt cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic. Toţi aceşti pacienţi au fost toaletaţi din punct de vedere chirurgical, supravegheaţi şi sunt în permanentă evaluare. Pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic sunt, în principiu, cei care sunt eligibili pentru transferul în străinătate”, a spus Alexandru Rafila.

Alți 13 pacienți, dintre care cinci civili și opt pompieri, sunt la Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni.


15:21 27.8.2023

Inspecţia Muncii va face cercetări în acest caz, sub supravegherea procurorului

Inspectori de muncă din structura centrală a Inspecţiei Muncii şi de la Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa vor face cercetări în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, sub supravegherea procurorului.

”În urma evenimentului din data de 26.08.2023, de pe raza localităţii Crevedia, Inspectorul general de stat adjunct Mihai Nicolae Uca din cadrul Inspecţiei Muncii a emis o Decizie prin care a stabilit componenţa comisiei de cercetare a evenimentului, din care fac parte inspectori de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă, atât din structura centrală, cât şi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa”, a anunţat, duminică, instituţia.

Conform Art.29, alin.(1), lit.C din legea 319/2006, Inspecţia Muncii cercetează evenimentele "în cazul accidentelor colective generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile."

Potrivit sursei citate, cercetarea se va efectua sub directa supraveghere a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG