Linkuri accesibilitate

Explozie fără victime la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în timpul unor lucrări de mentenanță. ISU supraveghează zona


O explozie la rafinăria Petromidia a avut loc și iulie 2021. Imagine de arhivă.
O explozie la rafinăria Petromidia a avut loc și iulie 2021. Imagine de arhivă.

20 de persoane au fost evacuate în timpul incidentului provocat de o explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța. Nu au fost victime. Reprezentanţii ISU au anunţat că mai multe autospeciale au rămas după intervenție pentru supravegherea zonei.

KMG (KazMunayGaz) International, proprietara rafinăriei Petromidia, a transmis că explozia s-a produs în urma unor lucrări de mentenanță.

„În prezent, Rompetrol Rafinare desfăşoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activităţile şi operaţiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanţă, recertificarea şi modernizarea a unităţilor de producţie. Pe fondul acestora, în această dimineaţă, a avut loc o aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină”, a transmis compania KMG International.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a anunțat că explozia de la Petromidia nu a fost urmată de un incendiu. Un Plan Roșu de intervenție a fost valabil până la ora 10:00. După această oră, ISU a anunțat că păstrează câteva autospeciale în zonă pentru supraveghere.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din România.

„Petromidia (...) face legătură între activitățile de trading și aprovizionare și cele de distribuție a carburanților prin intermediul stațiilor Rompetrol din România, Moldova, Bulgaria și Georgia”, arată descrierea rafinăriei de pe pagina companiei Rompetrol, companie din subordinea KazMunayGaz International.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG