Linkuri accesibilitate

Exploziile de la Crevedia | Încă un pacient cu arsuri grave a murit. Martor: nu fuma nimeni în staţia GPL


Cinci decese au fost înregistrate până acum în urma exploziilor de la Crevedia.
Cinci decese au fost înregistrate până acum în urma exploziilor de la Crevedia.

Încă un pacient internat în stare foarte gravă, la spitalul Bagdasar Arseni din capitală, a decedat marţi dimineaţă, a transmis Ministerul Sănătăţii. Este al cincilea deces înregistrat după exploziile de la Crevedia. Un martor al incidentului infirmă că o ţigară aprinsă ar fi provocat tragedia.

„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București încă unul din pacienții aflați în stare foarte gravă de la începutul internării și care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză și avea arsuri de peste 90% din suprafața corporală. Adresăm condoleanțe familiei”, a transmis marţi dimineaţă Ministerul Sănătăţii.

Este al cincilea deces înregistrat în urma exploziilor de la Crevedia din 26 august.

Prima persoană care a decedat a fost un bărbat care a făcut infarct când şi-a văzut soţia cuprinsă de flăcări în urma exploziilor.

Al treilea deces, al unui bărbat de 63 de ani internat la Spitalul Floreasca, cu arsuri pe 90% din corp, a fost anunţat în 31 august.

Luni, tot la spitalul Floreasca, a decedat al patrulea pacient, cu arsuri pe 95% din suprafaţa corpului.

Până în prezent, 35 de pacienți răniți în urma exploziilor de la Crevedia au fost externați, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătății.

Totodată, 12 pacienți au fost transportați la spitale din străinătate.

În urma exploziilor de la Crevedia 50 de persoane au fost duse cu elicopterul sau cu ambulanţele la spitale, iar ulterior alte opt persoane, civili şi pompieri s-au prezentat la camerele de gardă ale spitalelor, a anunţat duminică şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat.

Pacienţii internaţi în România, care au decedat luni, la spitalul Floreasca şi marţi, la Spitalul Bagdasar-Arseni, erau printre persoanele aflate în stare foarte gravă în urma exploziilor.

De asemenea, potrivit anunţului de duminică al şefului DSU, cinci dintre cei 12 pacienţi internaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Conform anunţului de duminică, 14 pacienţi internaţi în România, la spitalele Clinic de Urgenţă Bucureşti, Bagdasar-Arseni, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

UPDATE Un martor al primei explozii de la Crevedia, mai exact un angajat al firmei GPL, a infirmat, într-o discuţie cu reporterii Observator, filmată cu camera ascunsă, că tragedia s-ar fi produs de la o ţigară aprinsă.

Bărbatul s-a aflat în staţia GPL cu câteva secunde înainte de producerea exploziei şi a fugit în momentul în care a văzut focul s-a aprins.

„Nu există. Nu fuma nimeni, nu fuma nimeni”, a spus bărbatul, în filmarea difuzată de Observator, care avea grijă de curte în timp ce cei doi şoferi de cisternă transferau GPL dintr-o cisternă în alta.

„A venit şoferul, cu roata înfrânată, încinsă, nu ştiu cum a zis”, a spus bărbatul, care a mărturisit că a luat-o la fugă deoarece a izbucnit focul.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG