„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București încă unul din pacienții aflați în stare foarte gravă de la începutul internării și care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză și avea arsuri de peste 90% din suprafața corporală. Adresăm condoleanțe familiei”, a transmis marţi dimineaţă Ministerul Sănătăţii.
Este al cincilea deces înregistrat în urma exploziilor de la Crevedia din 26 august.
Prima persoană care a decedat a fost un bărbat care a făcut infarct când şi-a văzut soţia cuprinsă de flăcări în urma exploziilor.
Al treilea deces, al unui bărbat de 63 de ani internat la Spitalul Floreasca, cu arsuri pe 90% din corp, a fost anunţat în 31 august.
Luni, tot la spitalul Floreasca, a decedat al patrulea pacient, cu arsuri pe 95% din suprafaţa corpului.
Până în prezent, 35 de pacienți răniți în urma exploziilor de la Crevedia au fost externați, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătății.
Totodată, 12 pacienți au fost transportați la spitale din străinătate.
În urma exploziilor de la Crevedia 50 de persoane au fost duse cu elicopterul sau cu ambulanţele la spitale, iar ulterior alte opt persoane, civili şi pompieri s-au prezentat la camerele de gardă ale spitalelor, a anunţat duminică şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat.
Pacienţii internaţi în România, care au decedat luni, la spitalul Floreasca şi marţi, la Spitalul Bagdasar-Arseni, erau printre persoanele aflate în stare foarte gravă în urma exploziilor.
De asemenea, potrivit anunţului de duminică al şefului DSU, cinci dintre cei 12 pacienţi internaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.
Conform anunţului de duminică, 14 pacienţi internaţi în România, la spitalele Clinic de Urgenţă Bucureşti, Bagdasar-Arseni, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.
UPDATE Un martor al primei explozii de la Crevedia, mai exact un angajat al firmei GPL, a infirmat, într-o discuţie cu reporterii Observator, filmată cu camera ascunsă, că tragedia s-ar fi produs de la o ţigară aprinsă.
Bărbatul s-a aflat în staţia GPL cu câteva secunde înainte de producerea exploziei şi a fugit în momentul în care a văzut focul s-a aprins.
„Nu există. Nu fuma nimeni, nu fuma nimeni”, a spus bărbatul, în filmarea difuzată de Observator, care avea grijă de curte în timp ce cei doi şoferi de cisternă transferau GPL dintr-o cisternă în alta.
„A venit şoferul, cu roata înfrânată, încinsă, nu ştiu cum a zis”, a spus bărbatul, care a mărturisit că a luat-o la fugă deoarece a izbucnit focul.