Linkuri accesibilitate

Patronii staţiei GPL care a explodat la Crevedia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile


Ionuţ Doldurea, fiul primarului din Caracal şi asociatul său, Cosmin Stîngă au fost reţinuţi marţi seară pentru 24 de ore. Instanţa va anunţa astăzi ce măsuri le va impune în continuare.
Ionuţ Doldurea, fiul primarului din Caracal şi asociatul său, Cosmin Stîngă au fost reţinuţi marţi seară pentru 24 de ore. Instanţa va anunţa astăzi ce măsuri le va impune în continuare.

Patronii staţiei GPL care a explodat pe 26 august la Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stîngă, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 5 București și a fost contestată de avocatul celor doi.

Anterior, cei doi au fost audiaţi la Parchetul General, unde au aflat că procurorii au pus sechestru pe mai multe dintre bunurile firmei, dar și ale lor personale.

Avocatul celor doi a refuzat să ofere declaraţii legate de obiectul dosarului. Nici clienţii săi nu au dat declaraţii în faţa Parchetului, ci doar li s-a prezentat calitatea de inculpaţi, potrivit News.ro.

„Am ales la îndrumarea mea să nu dea nicio declaraţie la acest moment, trebuie să cunoaştem şi noi dosarul, trebuie să ştim la ce ne raportăm […] Nu am văzut dosarul”, a spus miercuri, înainte de judecarea propunerii de arestare, avocatul celor doi asociaţi, Florin Cojocaru.

El a subliniat că clienţii săi sunt preocupaţi acum să îi despăguească pe cei ale căror case au fost distruse sau avariate.

Cei doi inculpaţi, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stîngă, au ieşit de la audierile de la Parchetul General în jurul orei 9.30 şi au revenit în arestul Poliţiei, potrivit Hotnews.ro.

Asta după ce procurorii din cadrul Parchetului au decis marţi seară reţinerea lor pentru 24 de ore,

Avocatul celor doi asociaţi ai firmei GPL a fost asaltat de întrebările jurnaliştilor, dar a refuzat să răspundă la cele mai multe dintre acestea, notează publicaţia.

Întrebat ce măsuri au luat cei doi asociaţi pentru a preveni un dezastru, el a spus că „afacerea a fost gândită cu înlăturarea oricărui risc.”

„Nu știm ce s-a întâmplat, se poate întâmpla la orice stație GPL”, a adăugat el.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stîngă, reţinuţi marţi seară

Procurorii din Parchetul General au dispus marţi seară reţinerea pentru 24 de ore a celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Dâmboviţa, Ionuț Daniel Doldurea - fiul primarului din Caracal și Cosmin Ionuț Stîngă, pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale continuarea urmăririi penale şi faţă de firma celor doi, cu sediul în Caracal, pentru aceeaşi infracţiune.

În cursul zilei, instanţa urmează să anunţe ce măsură va impune în cazul celor doi asociaţi, fie arestarea preventivă pentru 30 de zile, fie controlul judiciar.

Doldurea și Stângă sunt acționarii Flagas, firma care deține stația GPL de la Crevedia: Doldurea deține 51% din firmă, iar Stîngă restul de 49%.

Ionuț Doldurea este fiul lui Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, Ion Doldurea.

În urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia cinci persoane au murit şi alte câteva zeci, între care numeroşi pompieri şi angajaţi MAI implicaţi în intervenţii, au fost transportate la spitale din ţară şi străinătate.

Peste 35 de persoane au fost internate, dar peste zece pacienţi sunt internaţi în spitale din ţară, în timp ce 11 persoane sunt tratate în spitale din străinătate.

Un prim pacient tratat în străinătate, un pompier de 28 de ani care a fost spitalizat în Austria, a fost externat şi a revenit marţi noapte în România.

Sechestru pe bunurile firmei

Tot miercuri, procurorii au emis o ordonanță de instituire a unor măsuri asigurătorii asupra unor bunuri deținute de firma care opera stația GPL de la Crevedia, dar și asupra bunurilor deținute de cei doi asociați.

„În ceea ce privește suspectul persoană juridică s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt”, a transmis Parchetul.

Șapte conturi bancare ale unuia dintre asociați au fost puse sub sechestru, în timp ce șapte imobile și opt conturi bancare ale celuilalt au fost, de asemenea, identificate și sechestrate de procurori.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG