Linkuri accesibilitate

Explozii la Crevedia | La ce spitale sunt duse cele 46 de pesoane rănite


Doi pompieri au fost duși la Spitalul Floreasca, unde au fost intubați.
Doi pompieri au fost duși la Spitalul Floreasca, unde au fost intubați.

Cel puțin 46 de persoane au fost rănite în urma exploziilor de la Crevedia, a anunțat Guvernul României sâmbătă seară.

Pacienții au fost duși la mai multe spitale din București: la Spitalul „Bagdasar-Arseni” -11 pacienți (3 intubați), la Spitalul Universitar - 4 pacienți, la Spitalul de Arși - 4 pacienți (1 intubat),, la Spitalul Floreasca - 27 de pacienti (4 intubați).

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că pe lângă cele șase spitale de urgență din București, pacienții vor mai fi duși și la spitale cu secții ATI.

„Ne-am coordonat și cu spitale care au capacitatea de a trata în secțiile ATI pacienții care au probleme. Avem disponibile 60 de paturi de ATI”, a spus Alexandru Rafila, care spus că pariticipă la celula de criză de la Ministerul de Interne.

„Partea de asistență medicală o vom asigura, iar împreună vom decide transferul pacienților în străinătate activând Mecanismul de protecție civilă. E o tragedie și facem tot ceea ce e necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță. Ne pregătim să acordăm și consiliere psihologică familiilor victimelor”, a precizat Rafila.

Conducerea Ministerului Sănătăţii susține că este în legătură permanentă cu toţi managerii de spitale din Bucureşti.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că, după prima explozie, au fost 7 răniți, iar la cea de-a doua explozie au fost răniți 26 de pompieri. „Un pacient a făcut infarct aici. A fost resuscitat inițial și din nou a intrat în stop cardiac și a decedat”, a spus Raed Arafat.

Acesta a spus că, după ce se va stinge incendiul, pompierii vor verifica toată zona în care funcționa stația GPL care a explodat.

După ce a participat la celula de criză de la Ministerul de Interne, premierul Marcel Ciolacu a declarat după că a fost activat sistemul european de protecție civilă. „Mai mult ca sigur credem că în seara asta 4 pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia”, a spus Marcel Ciolacu.

Departamentul pentru Situații de Urgență a înființat două linii de telefon la care rudele victimelor pot afla informații despre pacienți: 021.206.93.97 și 021.206.93.98.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG