Linkuri accesibilitate

O fetiță de 11 ani și tatăl ei au murit într-un atac aerian al Rusiei


Echipele de salvatori caută printre ruinele unei clădiri rezidențiale din Zaporojie. Un bărbat de 50 de ani și fiica sa de 11 ani au fost uciși într-o lovitură militară rusă în orașul din estul Ucrainei.
Echipele de salvatori caută printre ruinele unei clădiri rezidențiale din Zaporojie. Un bărbat de 50 de ani și fiica sa de 11 ani au fost uciși într-o lovitură militară rusă în orașul din estul Ucrainei.

Cinci persoane au fost ucise în bombardamentele efectuate de forțele rusești, în weekend, în Ucraina. Printre acestea se numără și o fetiță de 11 ani și tatăl ei.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani și fiica sa de 11 ani se numără printre cele cinci persoane ucise în bombardamentele efectuate de forțele rusești, sâmbătă și duminică, în regiunile de nord-est și sud ale Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni.

Tatăl și fiica au fost uciși într-o lovitură militară rusă în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, în orașul Zaporojie din sud-estul Ucrainei. O femeie a fost grav rănită.

Guvernatorul regional din Zaporojie a declarat că, în total, 18 comunități au fost bombardate sâmbătă, ucigând trei persoane și rănind cinci.

În regiunea nord-estică Harkov, doi bărbați au murit duminică în bombardamentele din Kupiansk, oraș care a rămas sub atac, deoarece forțele rusești au vizat zone rezidențiale cu lansatoare de rachete multiple, a declarat guvernatorul Oleh Sîniehubov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia în timpul discursului său de duminică pentru atacul mortal din Zaporojie.

„Au lovit o casă. Trei persoane se aflau înăuntru. Un bărbat, o femeie și un copil - o fată, o chema Irina, care ar fi împlinit 11 ani anul acesta. A murit. A murit și bărbatul. Condoleanțele mele... Femeia se află în stare critică, la spital, i se acordă îngrijiri medicale”, a spus Zelenski.

„Iată cum petrece statul terorist această Duminică a Floriilor. Acesta este modul în care Rusia se izolează și mai mult de lume, de umanitate”, a completat președintele Ucrainei.

Atacurile au avut loc în timp ce forțele de invazie rusești și-au continuat ofensiva în estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a afirmat pe 9 aprilie că a distrus un depozit care conținea 70.000 de tone de combustibil în apropiere de orașul Zaporojie, precum și depozite militare ucrainene din regiunea cu același nume și în regiunea Donețk. Informația nu a putut fi verificată în mod independent de RFE/RL.

Comandamentul operațional al armatei ucrainene din nordul țării a declarat că forțele sale au distrus o stație radar rusă modernă folosită pentru detectarea dronelor. Nu a existat nicio confirmare a atacului din partea Rusiei, iar RFE/RL nu a putut verifica în mod independent afirmațiile.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG