Linkuri accesibilitate

Felix Bănilă îi răspunde lui Iohannis: Demisia de la conducerea DIICOT ar fi un act de lașitate și lipsă de responsabilitate


Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat marți, printr-un comunicat de presă, că nu va demisiona, în replică la solicitarea președintelui Klaus Iohannis de luni seara. Bănilă a precizat totuși că se va consulta cu șeful ierarhic și va cere opiniile colegilor.

Felix Bănilă a precizat că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a preşedintelui Klaus Iohannis şi se va consulta cu colegii şi cu şeful ierarhic, însă a subliniat că activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal. Şeful DIICOT spune că demisia nu poate fi expresia unei simple „porniri”.

„Demisia este un act unilateral de voinţa, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate”, transmite Felix Bănilă.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni seară, despre „conducerea DIICOT, instituție a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism și de credibilitate. Sub conducerea dlui Felix Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar acest lucru continuă să ridice semne majore de întrebare. Îi cer dlui Felix Bănilă să își înainteze demisia din funcția de procuror șef al DIICOT. Este imperativ ca greșelile să fie asumate”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG