Linkuri accesibilitate

Fiicele fostului rege al Spaniei, acuzate că au sărit coada pentru a se vaccina


Fostul rege Juan Carlos trăiește în exil din 2020
Fostul rege Juan Carlos trăiește în exil din 2020

Familia regală a Spaniei se confruntă cu noi critici după ce a apărut public faptul că fiicele fostului rege Juan Carlos au fost vaccinate împotriva Covid-19 luna trecută în timp ce își vizitau tatăl în exilul autoimpus din Abu Dhabi, potrivit The Guardian.

Vaccinarea prințeselor, Cristina, în vârstă de 55 de ani și Elena, în vârstă de 57 de ani - raportată pentru prima dată de site-ul de știri El Confidencial - a atras mustrări rapide de la principale partide de guvernământ dintr-o țară în care cei peste 80 de ani cu risc ridicat sunt vaccinați primii.

"Vrem ca toată lumea să fie egală în această țară și acest lucru este foarte dezagreabil și neatractiv", a declarat Yolanda Díaz, ministrul Muncii din Spania.

Prințesele au replicat că au acceptat oferta de vaccinare în speranța obținerii unui „pașaport de vaccinare”, astfel încât să-și poată vizita tatăl în mod regulat. „Ni s-a oferit posibilitatea de a fi vaccinați și am luat-o. În orice alte circumstanțe ne-am fi așteptat rândul în Spania ”, au spus ei.

Casa regală a Spaniei se confruntă cu scandaluri încă de când Juan Carlos I a abdicat în 2014 și i-a înmânat tronul lui Felipe, fratele mai mic al celor două prințese. Fostul rege a plecat în exil voluntar în Abu Dhabi în 2020.

Recent, Juan Carlos I a plătit patru milioane de euro autorităților fiscale din Spania. Suma reprezintă impozitele aferente unor zboruri în valoare de 8 milioane de euro de care fostul rege, aflat acum în exil, a beneficiat de la o firmă de avioane private până în 2018.

Dincolo de suspiciunile de corupție, Juan Carlos a fost implicat în ultimii ani și în mai multe scandaluri publice. În iulie 2018, presa spaniolă a publicat înregistrări în care fosta sa amantă Corinna Larsen (cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein) afirma că Juan Carlos ar fi încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina, în anul 2011.

XS
SM
MD
LG