Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea spune că nu vrea conducerea PSD: Nici dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu personal nu voi face asta


Gabriela Firea a devenit candidata PSD la funcția de primar al Capitalei după ce coaliția de guvernare a renunțat la candidatura comună a medicului Cătălin Cîrstoiu.
Gabriela Firea a devenit candidata PSD la funcția de primar al Capitalei după ce coaliția de guvernare a renunțat la candidatura comună a medicului Cătălin Cîrstoiu.

Gabriela Firea promite public că, dacă va câștiga încă un mandat în fruntea administrației Bucureștiului, nu va încerca să-i fure scaunul lui Marcel Ciolacu de președinte al PSD. Nici dacă el o va ruga, a insistat senatoarea.

Gabriela Firea a respins „categoric” teoria că este interesată de șefia Partidului Social Democrat. În prezent ea este președintele PSD București.

Invitată în emisiunea „EU Yes la vot”, difuzată exclusiv online pe siteul Știrile Pro TV, ea a spus că nici măcar dacă Marcel Ciolacu ar ruga-o să preia conducerea PSD nu ar face acest lucru.

Recent, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că Cristian Popescu Piedone nu se va retrage din cursa electorală pentru Primăria Capitalei, ci „va fi menţinut acolo, ca să-i reducă şansele Gabrielei Firea”.

În opinia lui Băsescu, lui Ciolacu îi este frică de Firea şi de posibilitatea ca ea să câștige un nou mandat de primar general, pentru că atunci îi va lua şefia partidul.

Și gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat că, de fapt, obiectivul real al lui Marcel Ciolacu „n-a fost niciun moment câștigarea Primăriei Capitalei, ci împiedicarea Găbiței să ajungă acolo”.

„Cu tot respectul pentru funcția prezidențială cea mai înaltă în stat pe care a ocupat-o domnul Traian Băsescu, îmi permit să afirm acum că se comportă, așa, ca un fel de oracol și vorbește în sentințe”, a răspuns Gabriela Firea.

„Cred că a trecut acea perioadă în care dumnealui chiar le nimerea pe toate în politică și să nu uităm cum chiar domnia sa a ajuns un candidat așa de ultim moment și, surpriză generală, eram și eu un presă atunci, chiar relatam acele momente, s-a întâmplat acel moment într-o duminică și eram pe post când a ieșit plângând, acum nu știm dacă acele lacrimi erau reale sau de crocodil, ținându-l pe după umeri, așa, pe domnul Stolojan, spunându-i că e cel mai bun, cam cum îi spusese și domnului Petre Roman - «Petre, ești cel mai bun» - se repetă cumva istoria”, a povestit ea.

„Și i-a furat candidatura. Probabil, domnul președinte Traian Băsescu rememorează acele timpuri. Nu aș da foarte, foarte, foarte mare credit profețiilor”, a mai spus Firea.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG