Linkuri accesibilitate

Firma care verifica instalația electrică de la „Matei Balș” controlează și prizele de la Cotroceni


Incendiul de la Institutul „Matei Balș” a provocat decesul a șapte persoane
Incendiul de la Institutul „Matei Balș” a provocat decesul a șapte persoane

Instalațiile electrice de la Institutul Național de Boli Infecțioase„Matei Balș”, unde a izbucnit un incendiu soldat cu decesul a opt persoane, sunt verificate și întreținute lunar de firma Nec Pro Logistic din București.

În februarie 2020, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a semnat un contract cu societatea Nec Pro Logistic pentru „Servicii lunare de mentenanță instalații electrice exterioare și interioare și servicii anuale”. Contractul a fost atribuit prin încredințare directă pentru o valoare anuală de 120.000 de lei și, potrivit platformei de licitații publice SICAP, se va încheia în ianuarie 2022.

Contractul atribuit în 2020 de Institutul ”Matei Balș” către firma Nec Pro Logistic SRL
Contractul atribuit în 2020 de Institutul ”Matei Balș” către firma Nec Pro Logistic SRL

Înțelegerea parafată la începutul anului trecut nu este prima pe care institutul o încheie cu firma bucureșteană Nec Pro Logistic. În ianuarie 2019, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a semnat un prim contract tot prin încredințare directă ce a avut ca obiect „Servicii lunare de mentenanță, instalații electrice exterioare și interioare și servicii anuale”. Valoarea lunară a contractului a fost stabilită atunci la 12.800 de lei.

Nec Pro Logistic este înregistrată în București și are doi co-acționari: Răsvan Ciprian și Elena Mirela Neagu. Conform aplicației termene.ro, administratorul și cel care se ocupă de afacere este Răsvan Neagu.

Ce alte firme mai are administratorul

Răsvan Ciprian Neagu mai este implicat în alte trei societăți comerciale:

  • co-acționar în SRL-ul Arbifier Connect din Giurgiu. Aici este partener cu Alexandru Rențea. Firma nu a raportat o cifră de afaceri în 2019;
  • co-acționar în firma Nec Instalații SRL. Aici este partener cu Petru Ioan Împușcatu. Cel din urmă este acționar și administrator în societatea ACIM SA. ACIM apare printre societățile controlate de afaceriștii Ovidiu Semenescu şi Costin Berevoianu care, potrivit DNA, ar fi primit contracte fictive de la Apa Nova, furnizorul de apă-canal din București, în schimbul intervenției celor doi la Primăria Generală și în Consiliul General al Municipiului București.
  • co-acționar în firma Led Expert Solutions SRL, alături de Elena Mirela Neagu;

Contactat de Buletin de București, un reprezentant al Nec Pro Logistic a declarat că instalația electrică a fost verificată, că era în stare bună și că a făcut recomandări să nu se folosească aparate de încălzire pentru a nu se solicita excesiv rețeaua. Acesta a mai declarat că firma sa este omologată și are specialiști în domeniu.

Contractele cu ”Matei Balș”

Nec Pro Logistic nu a avut doar contracte de mentenanță a instalațiilor electrice interioare la ”Matei Balș”. În ultimii doi ani, între unitatea sanitară și firma din București au mai fost încheiate următoarele contracte:

  • mai 2020 - contractul de ”Lucrări de construcție și montaj lift exterior”, cu o valoare de 260.000 de lei.
  • ianuarie 2019 - contractul „Servicii lunare de mentenanță rețea exterioară distribuție apa rece/caldă și de încălzire”, cu o valoare de peste 120.000 de lei;
  • februarie 2020 - contractul ”Servicii de întreținere și reparații sistem BMS (n.r. - sistem de management al unui imobil) aferent clădire Laboratoare”. Valoarea contractului a fost de 110.000 de lei;
  • februarie 2020 - contractul de „Servicii lunare de mentenanță rețea exterioară distribuție apa rece/calda și de încălzire”;
  • februarie 2020 - contractul ”Servicii de întreținere ți reparații la instalații apă și canalizare interioare”.

De menționat că ultimele trei contracte au fost semnate în data de 5 februarie 2020 și au încheiate prin atribuire directă.

Firma verifică și instalația electrică și de la Cotroceni

Nec Pro Logistic are contracte cu mai multe instituții publice. Printre acestea menționăm Poliția de Frontieră (asigura instalația electrică la sediul general al inspectoratului), Registrul Comerțului - aflat în subordinea Ministerului Justiției și Administrația Prezidențială.

Valoarea contractului încheiat în 16 ianuarie 2020 cu Administrația Prezidențială a fost de 35.000 de lei și a fost dat prin încredințare directă. De altfel, pe site-ul firmei, la secțiunea clienți, „Administrația Prezidențială” este menționată.

Pe lista contractelor publice încheiate cu această societate se mai află instituțiile: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico Militară „​Cantacuzino”, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Cercetării și Inovării, Unitatea Militară 0192 București, Ministerul Afacerilor Externe sau unitățile spitalicești - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”, Spitalul Clinic „Profesor Doctor Theodor Burghele”.

Cifra de afaceri a SRL-ului pe anul 2019 a fost de peste 2,6 milioane de lei, iar numărul de angajați raportat a fost de 13. Conform unei statistici făcute de termene.ro, valoarea contractelor publice obținute de Nec Pro Logistic a variat între 2,6 milioane de lei în 2016 și aproape un milion de lei în ultimii doi ani.

  • 16x9 Image

    Marian Păvălașc

    A intrat în echipa Europa Liberă în ianuarie 2021. Este un jurnalist freelancer care își propune să publice știri importante, dar și reportaje, investigații. A intrat în presă în primii ani ai studenției, în urmă cu 15 de ani, atunci când a început să scrie pentru un cotidian din Galați. 

XS
SM
MD
LG