Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu: Primul raport făcut la Primăria Capitalei, trimis la DNA


România - Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu
România - Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

Primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost deja trimis la DNA, a anunțat luni seară ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Să fie foarte clar pentru toată lumea: primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA", a anunţat Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Cu câteva ore mai devreme, ministrul Finanţelor a anunţat, tot pe Facebook, că suma totală pe care inspectorii din Ministerul Finanţelor au calculat-o, în urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

„Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane de euro)", a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti. Controlul a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, că fiind prejudiciu este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro)", a subliniat Florin Cîțu.

În replică, Gabriela Firea a numit afirmațiile lui Cîțu drept „o răfuială politică" și a respins acuzațiile.

XS
SM
MD
LG