Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu: Nu am vrut compromisul cu PSD, să fiu votat de ei


Florin Cîțu a renunțat vineri la mandatul de premier desemnat

Florin Cîțu și-a motivat, vineri, decizia de a renunțat la mandatul de prim-ministru interimar dorința PSD și ALDE, afirmând că nu acceptă să fie votat de politicieni precum Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Marcel Ciolacu sau Florin Iordache.

„Nu am vrut compromisul cu PSD, să fiu votat de ei. După ce m-ar fi votat Olguța, Ciolacu, Iordache, Tăriceanu… de-aia am luat această decizie. Eu mă lupt de trei ani cu acești oameni. Cum ar fi fost să merg eu în Parlamentul României și să aud că strigă Olguța după mine 'Votul meu te-a făcut premier'?​", a subliniat Florin Cîțu.

Mandatul primit a fost unul pentru alegeri anticipate, a mai insistat Florin Cîțu, care nu a afirmat explicit dacă a renunțat pentru că au fost făcute presiuni din partea lui Ludovic Orban sau a președintelui Iohannis.

„România este guvernată și este stabilă. PSD s-a comportat iresponsabil, le-am cerut de 4 luni de zile să nu mai voteze în Parlament legi care fac rău României. Ieri au votat o astfel de lege. Cum să negociezi cu astfel de oameni? Mandatul meu a fost ca să rămânem pe linia anticipatelor, fapt pe care l-am stabilit cu toți colegii mei", a răspuns Florin Cîțu.

Joi, Florin Cîțu a explicat gestul său de a-și depune mandatul la Cotroceni prin faptul că „este un om de partid".

„Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.

Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru", scria Florin Cîțu pe Facebook.

Președintele Iohannis va demara, vineri de la ora 13, o nouă rundă de negocieri cu partidele parlamentare, pentru desemnarea unui nou premier - al treilea de la moțiunea de cenzură împotriva lui Ludovic Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG