Linkuri accesibilitate

Violență în Parlament. Deputatul PNL Florin Roman îl acuză pe parlamentarul Dan Vîlceanu că l-a agresat


Deputatul PNL Florin Roman susține că a fost agresat de fostul ministru Dan Vilceanu.
Deputatul PNL Florin Roman susține că a fost agresat de fostul ministru Dan Vilceanu.

Deputatul PNL Florin Roman îl acuză pe parlamentarul Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanțelor, plecat din PNL la Forța Dreptei, că l-a lovit. Vîlceanu susține că „nu a fost o bătaie” și că a fost „provocat”.

Florin Roman a scris, pe Facebook, că a fost agresat fizic de către Dan Vîlceanu, în afara sălii de plen.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL [...] A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.”

Florin Roman susține că a fost agresat fizic de Dan Vîlceanu în afara sălii de plen, fiind lovit cu genunchiul în zona nasului.

Video | Momentul în care deputatul PNL Florin Roman ar fi fost agresat în Parlament
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:21 0:00

Deputatul PNL afirmă că va depune o solicitare de sancționare a lui Dan Vîlceanu în Parlament și, de asemenea, va face o plângere penală.

HotNews scrie că deputatul Dan Vîlceanu susține că „nu a fost o bătaie” și că „doar l-a luat după umeri și l-a condus afară din sala de plen” pe Florin Roman, după ce au avut un schimb de replici.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a condamnat pe Facebook „un atac” asupra lui Florin Roman.

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului [...] Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă”, a scris Nicolae Ciucă.

Președintele PNL cere conducerii Camerei Deputaților „să ia măsurile necesare în această situație”.

Un clip video publicat de G4Media, despre care scrie că ar fi înregistrarea de pe camerele de supraveghere de la Camera Deputaților, arată cum deputatul Dan Vîlceanu îl agresează pe Florin Roman.

O altă filmare publicată de Digi24 îl arată pe deputatul Florin Roman în același loc, dar din alt unghi, în timp ce își acoperă nasul cu un bandaj.

Publicația adaugă, citând surse parlamentare, că polițistul din cadrul Poliției Parlament a fost sesizat de către personalul Direcției Afaceri Interne a Parlamentului României. De asemenea, Poliția s-a sesizat din oficiu și face verificări pentru a stabili cum s-a produs evenimentul.

Potrivit lui Florin Roman, altercația ar fi apărut după ce acesta i-ar fi reproșat lui Dan Vilceanu că încalcă regulamentul Camerei Deputaților așezându-se în băncile grupului PNL.

Libertatea notează că Biroul Executiv al PNL a votat pentru excluderea lui Dan Vîlceanu în iulie 2023. Potrivit procedurii, propunerea de excludere trebuie validată în Consiliul Național al PNL.

În octombrie 2023, Dan Vîlceanu a transmis conducerii Camerei Deputaților că nu are statut de membru exclus din PNL deoarece propunerea nu a fost validată de Consiliul Național al PNL.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG