Linkuri accesibilitate

Florina Presadă și-a dat demisia din USR și acuză „politica de gașcă"


Florina Presadă, senator USR

Fosta senatoare USR, Florin Presadă, și-a dat ieri demisia din USR, acuzând „dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă” din partid.

După ce nu a prins un loc eligibil pentru Parlament, Florina Presadă a aplicat pentru un post de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Nu a avut succes însă, fiind preferat un alt coleg. Presadă a activat în legislatura trecută în Comisia de Administrație.

„După decizia Biroului Național al USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație. Nu pot accepta ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, a scris Florina Presadă pe Facebook.

Cunoscută în partid ca o apropiată a lui Nicușor Dan și o adversară a echipei Barna, fosta senatoare precizează că nu dorește să renunțe la politică.

„Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi. Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică”, a subliniat Presadă.

Ea a adăugat că mulți au părăsit deja USR și „mulți o vor mai face”. Surse din USR au precizat pentru Europa Liberă că toți cei care au contestat conducerea USR-PLUS în timpul campaniei electorale nu vor primi funcții care revin partidului.

XS
SM
MD
LG