Linkuri accesibilitate

Focar de coronavirus la o grădiniță privată din Timișoara


Grădiniță - imagine generică

Trei copii și două angajate ale unei crește din cadrul unei grădinițe private din Timișoara au fost confirmați cu coronavirus în urma testelor efectuate de DSP Timiș. Este unul din foarte puținele cazuri cunoscute de focare înregistrate de la redeschiderea grădinițelor și vine cu mai puțin de o lună înainte ca toate școlile și grădinițe să își reia activitatea la nivel național.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost finalizate 20 de anchete epidemiologice în județ, în timp ce altele 27 fiind în derulare.

„Avem şapte focare COVID active, care sunt în supraveghere epidemiologică. Un centru pentru minori din Timişoara (trei cazuri), Spitalul Judeţean Timişoara (21 de cazuri), trei unităţi economice din judeţ (cu opt, patru, respectiv 15 cazuri confirmate), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş (19 cazuri) şi o unitate privată de învăţământ preşcolar cu cinci cazuri (din care trei copii şi două îngrijitoare- n.r.)”, a afirmat Cornelia Bubatu, citat de Agerpres.

Copiii confirmați pozitiv au vârste între 2 și 2 ani și 5 luni, sunt asimptomatici și rămân în izolare acasă timp de 14 zile.

Creșa KinderWelt în care au fost depistați pozitiv cei 3 copii, dar și doua angajate, a fost închisă vreme de două săptămâni, până în 2 septembrie, și va fi supusă unei ample operațiuni de dezinfectare a spațiilor, potrivit presei locale.

Cu sprijinul medicului Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș au fost testați și toți copiii din grădinița cu același nume, aflată în curtea comună, dar și cadrele didactice. Rezultatele au fost negative, astfel că în continuare grădinița va rămâne deschisă, fiind una de vară, cu puține grupe, însă și aici s-a procedat la dezinfecția spațiilor.

Județul Timiș a înregistrat 47 de noi cazuri de coronavirus, în ultimul bilanț oficial, care duc numărul de infecții de la debutul pandemiei la 2.081.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG