Linkuri accesibilitate

Focarul de Covid de la școala din București se extinde. Alte 7 persoane sunt pozitive


Alte 7 persoane au fost confirmate cu COVID 19 în cazul focarului de la școala 28 din București. Din cele 11 probe recoltate în weekend, 7 au ieșit pozitive, dar nu se știe deocamdată dacă este vorba de noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Ancheta epidemiologică a pornit de la depistarea cu această tulpină, varianta B.1.1.7 a SARS- COV 2, a unei persoane de la respectiva școală.

Din cele 7 probe testate pozitiv, doar 4 vor fi secvențiate, deoarece acestea au prezentat anumite caracteristici, a precizat Ministerul Sănătății.

Ministerul a anunțat, sâmbătă seara, că nouă din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul nu călătorise în Marea Britanie.

Ulterior, DSP a decis să extindă ancheta epidemiologică și să recolteze probe de la alte 11 persoane.

În noul context epidemiologic, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că decizia finală a redeschiderii școlilor va fi luată în data de 2 februarie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de părere că nu ar trebui redeschise școlile.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

De altfel, ministrul s-a opus și relaxării restricțiilor în București, unde incidența a coborât sub 3 la mia de locuitori.

XS
SM
MD
LG