Linkuri accesibilitate

40 de milioane de euro fonduri europene pentru culturile afectate de secetă


secetă generic
secetă generic

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a arătat, marți, că au fost alocate 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a subvenționa contractele de asigurare ale fermierilor împotriva secetei. Sesiunea de de depunere a cererilor de finanțare va fi deschisă în prima jumătate a lunii mai și toate dosarele eligibile vor fi finanțate.

Oficialul a arătat că deja au fost cheltuite 1.75 de milioane de euro pentru combaterea acestui fenomen.

S-au semnat doar 998 de contracte de finanțare și s-au cheltuit 1,75 milioane euro. Am simplificat mult procedurile pentru acest sprijin”, a spus Oros într-o conferință de presă susținută la sediul instituției.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Ministrul Agriculturii a arătat că subvenția va fi de 70% din valoarea poliței de asigurare, în creștere pentru pentru fermierii mari. De asemenea, va fi deschisă o singură sesiune anuală.

Simplificăm mult ghidul solicitantului, am renunțat la trei acte din dosar. Am eliminat obligativitatea actelor ștampilate și a altor acte”, a declarat Adrian Oros.

Conform datelor prezentate de ministrul Agriculturii, săptămâna trecută, nu mai puțin de 3 milioane hectare de culturi ar fi compromise, ca urmare a secetei care a afectat în special Moldova și Dobrogea.

În schimb, ministrul a dat asigurări că nu există nicio problemă legată de stocurile de a alimente de bază. Ministrul a îndemnat toți românii la a susține producătorii autohtoni prin cumpărarea doar de produse românești.

XS
SM
MD
LG