Linkuri accesibilitate

Ford Craiova trimite angajații în șomaj tehnic


Ford are peste 6.000 de angajați la fabrica din Craiova
Ford are peste 6.000 de angajați la fabrica din Craiova

Angajații de la Ford Craiova vor intra în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus care va duce la oprirea activității în perioada 19 martie - 5 aprilie.

Liderul sindical Maria Manea a arătat că aceștia vor fi plătiți cu 78% în perioada întreruperii activității, dar e posibil să nu fie vizați toți cei 6.000 de angajați.

„În perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajaţíi Ford intră în şomaj tehnic. Vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat, marți, pentru Mediafax, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Ford România nu a oferit un comunicat oficial privind deciziile luate în vederea implementării măsurilor de prevenție necesare în situația de pandemie de coronavirus.

Fabrica de mașini de la Craiova are peste 6.000 de angajați.

Decizia se înscrie în seria celor luate deja de mari producători auto europeni precum Volkswagen sau Renault care au oprit producția în uzinele pe care le dețin în Europa.

XS
SM
MD
LG