Linkuri accesibilitate

Volkswagen anunță oprirea producției în majoritatea fabricilor europene


An employee of Volkswagen AG walks past the revised logo

Vineri va fi ultima zi de muncă pentru mare parte din angajații din uzinele Volkswagen din Germania și Europa după ce producătorul auto a anunțat oprirea temporară a producției din cauza pandemiei de coronavirus, conform unei scrisori oficiale trimise de conducerea companiei către angajați, citată de publicația Der Spiegel.

Producătorul german a prezentat, marți, datele economice pe 2019 care arată un profit în creștere pe fondul unor afaceri multiple. Cu toate acestea, în contextul crizei de coronavirus, Volkswagen așteaptă pentru 2020 consecințe importante.

„Pandemia de coronavirus ne pune în fața unor provocări financiare și operaționale fără precedent", a arătat Herbert Diess, CEO al Volkswagen Group.

Profitul obținut de producător german în 2019 ar putea fi anulat complet pe fondul pandemiei de coronavirus care și-a arătat deja efectele negative asupra industriei auto de la începutul anului.

„Scăderea cifrelor privind exporturile în China în februarie la trei sferturi comparativ cu anul precedent este un factor puternic și fără precedent", a precizat analistul Frank Schwope.

Datele din China ar putea să arate ce urmează să se întâmple pe piețele importante din lume în martie și aprilie în condițiile extinderii pandemiei departe de granițele Chinei.

Decizia Volkswagen de a opri producția vine după ce și producătorul francez Renault a anunțat o încetare temporară a activității din uzinele franceze.

Renault a anunțat „oprirea activităților de producție în unitățile industriale din Franța, până la noi decizii, în funcție de evoluția situației sanitare”, o măsură care a intrat în vigoare la finalul zilei de luni. Suspendarea activității vizează 12 fabrici cu 18.000 de salariați din Franța,

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG