Linkuri accesibilitate

Formatul dezbaterilor prezidențiale din SUA va fi modificat


SUA - Prima dezbatere din alegerile prezidențiale
SUA - Prima dezbatere din alegerile prezidențiale

Organizatorii dezbaterilor prezidențial din Statele Unite au transmis că desfășurarea haotică a primei confruntări dintre Donald Trump și Joe Biden „a făcut clară" nevoie „unei structuri suplimentare" care să asigure „o discuție mai ordonată" pe temele de interes pentru votanți.

Comisia pentru dezbateri prezidențiale a transmis joi că va anunța curând măsuri „care să asigure instrumente suplimentare pentru a menține ordinea pentru dezbaterile rămase".

Există sugestii ca moderatorii să aibă puterea să închidă temporar microfonul unui candidat.

Președintele american Donald Trump și contracandidatul democrat Joe Biden s-au confrunta într-o dezbatere haotică timp de 90 de minute în care cei doi au avut mai multe dispute verbale în care s-a apelat la atacuri personale și întreruperi care au luat atenția de la discuțiile de la temele importante stabilite conform formatului.

Acuzații și negări au curs pe toată durata dezbaterii, astfel încât moderatorul Chris Wallace de la Fox News a trebuit în repetate rânduri să intervină. El s-a arătat în special deranjat de președintele Trump căruia i-a cerut să nu mai întrerupă și i-a amintit că regulile dezbaterii au fost acceptate de echipa sa.

Cei doi au vorbit frecvent unul peste altul, Biden l-a numit pe Trump „mincinos" „clovn" sau „cățelușul lui Putin", iar la un moment a izbucnit: „Vrei să taci, omule!".

La rândul său, Trump a afirmat despre Biden că „stânga radicală îl are la degetul mic" și l-a ironizat pentru insistența de a purta mereu mască pentru a se proteja de coronavirus precum recomandă medicii. Președintele american a afirmat că fiul lui Biden, Hunter, a beneficiat neadecvat de conexiunile tatălui în timp ce lucra în Ucraina.

Un sondaj efectuate de CBS News în timpul dezbaterii a arătat că 69% dintre urmăritori au fost „enervați" de ea, în timp ce 31% „distrați, în timp ce 19% au spus că dezbaterea i-a făcut „pesimiști", iar 17% au fost „informați" de ea.

XS
SM
MD
LG