Linkuri accesibilitate

Fost consilier PNL, numit director al STB. El a votat bugetul Capitalei alături de PSD


Gabriela Firea, primarul PSD al Capitalei
Gabriela Firea, primarul PSD al Capitalei

Consiliul de Administrație al Societății de Transport București, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, l-a numit joi la conducerea societății pe Alexandru-Hazem Kansou, fost consilier general al PNL, după ce mandatul actualului director general interimar, Andrei Creci, a expirat.

„Mandatul actualului director general are ca scop îmbunătățirea transportului public în comun pe perioada pandemiei, precum și implementarea unor măsuri de siguranță pentru călători și conducătorii auto”, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat remis presei joi.

Creci a fost numit director general al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov.

Kansou este unul din cei doi consilieri generali PNL care au votat alături de PSD bugetul Capitalei, condusă de primarul PSD Gabriela Firea.

După acest vot, Kansou și Cristian Olteanu au fost excluși din PNL. Anunțul a fost făcut la acea vreme chiar de președintele PNL București, Violeta Alexandru, ministrul liberal al Muncii.

„La PNL București, cu respectarea Statutului, luăm, ferm, deciziile care se impun. În ședința Biroului Politic al PNL Filiala Municipiului București din 18 februarie, am propus și s-a votat, în unanimitate, excluderea, din PNL și implicit retragerea sprijinului politic pentru Consilierii Generali Cristian Marian Olteanu și Alexandru Hazem Kansou. Încălcarea repetată a Statutului și a Codului etic al PNL nu rămâne fără urmări. PNL București a trecut printr-o reformă profundă. Facem opoziție reală și nu tolerăm niciun compromis”, scria Alexandru pe 18 februarie, pe pagina sa de Facebook.

Pe 14 februarie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat bugetul Primăriei Capitalei pe 2020, de aproximativ 10 miliarde de lei, adică peste 2,1 miliarde de euro.

Citește și:

XS
SM
MD
LG