Linkuri accesibilitate

Fostă ambasadoare a SUA la ONU: Donald Trump nu va mai putea candida în 2024


Fostul președinte Donald Trump a plecat de la Casa Albă, 20 ianuarie 2021
Fostul președinte Donald Trump a plecat de la Casa Albă, 20 ianuarie 2021

Nikki Haley, fosta ambasadoare a SUA la ONU, a declarat într-un interviu pentru Politico că Donald Trump nu va putea candida pentru un nou mandat de președinte în 2024 și că a făcut deservicii Partidului Republican prin încăpățânarea de a nu-și recunoaște înfrângerea în fața lui Joe Biden.

Cunoscută drept o susținătoare a lui Donald Trump, fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud, consideră că fostul președinte „a mers prea departe” după ce a pierdut alegerile.

„Trebuie să recunoaştem că ne-a lăsat baltă", a a fost o altă acuză lansată de Nikki Haley la adresa lui Donald Trump, despre care spune că a luat-o pe un drum care nu ar fi trebuit urmat de republicani.

Ea a adăugat că simte că nu-l mai recunoaște pe fostul președinte, o persoană de care a fost apropiată și alături de care a lucrat.

Nikki Halley a recunoscut că ia în calcul să intre în competiția prezidențială din 2024, dar că republicanii trebuie să aibă o altă comunicare cu electoratul.

În privința procesului început în Senat împotriva lui Donald Trump, fost ambasadoare a SUA la ONU a precizat că este doar o pierdere de timp.

Senatorii americani au avut ieri o nouă rundă de audieri în cadrul procesului de destituire a fostului președinte american pentru acuzația de incitare la insurecție. În cadrul ei au fost puse întrebări echipelor apărării și acuzării. Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului la începutul lunii ianuarie, democrații considerându-l responsabil pe fostul președinte pentru violențele care au avut loc.

Pentru a reuși condamnarea lui Donald Trump în Senat, democrații au nevoie de sprijinul a 17 republicani pentru a obține o majoritate de două treimi, ceea ce este puțin probabil.


  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG