Linkuri accesibilitate

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, se consideră nevinovat în dosarul miliardului furat


Petru Lucinschi a fost președinte al Republicii Moldova între 1997-2001

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a „respins cu vehemență” acuzațiile aduse de procurori despre implicarea sa în frauda bancară din 2014, declarând că este un atac „orchestrat” împotriva familiei sale.

El susține că acuzațiile împotriva lui în dosarul miliardului furat din sistemul bancar al Republicii Moldova sunt „ilegale şi lipsite de orice suport juridic”.

„Am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în ţară, dar se caută 'nume sonore' ”, a transmis fostul președinte într-o declarație citată de IPN.

Petru Lucinschi spune că la audierea sa de vineri la Procuratura Anticorupție a fost învinuit de apartenență la un „grup organizat infracțional” și că, în dosarele furtului miliardului, are calitatea de bănuit.

„Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date”, a menționat Lucinschi în declarație.

Totuși, fostul președinte s-a arătat dispus să colaboreze în această anchetă, pentru a-și demonstra nevinovăția, deși el crede că este vorba de atacuri „orchestrate” împotriva familiei sale care au ca scop de a-i „denigra și compromite imaginea”.

„Însă sunt convins că adevărul, mai devreme sau mai târziu, va ieşi la iveală”', a mai transmis fostul președinte în declarația sa.

Petru Lucinschi a fost audiat vineri la Procuratura Anticorupţie de la Chişinău. El este bănuit că ar fi beneficiat de credite frauduloase de la Unibank, una din cele trei bănci din schema furtului miliardului.

Mai multe despre acest subiect citiți aici

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG